Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Robert Roșu, condamnat în dosarul ”Ferma Băneasa”: Nu doresc grațire. Sunt nevinovat

Avocatul Robert Roșu, condamnat în dosarul ”Ferma Băneasa”: Nu doresc grațire. Sunt nevinovat

Antena 3 a obținut în exclusivitate prima reacție a avocatului Robert Roșu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul ”ferma Băneasa”.

Avocatul Robert Roșu, condamnat în dosarul ”Ferma Băneasa”: Nu doresc grațire. Sunt nevinovat
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    23 Dec 2020   •   11:55

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la şapte ani de închisoare, israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prinţul Paul – trei ani şi patru luni, iar avocatul Robert Mihăiţă Roşu - cinci ani.

Antena 3 a obținut în exclusivitate prima reacție a avocatului Robert Roșu, condamnat la închisoare în dosarul ”ferma Băneasa” 

Care este mesajul avocatului Robert Roșu, condamnat în dosarul ”Ferma Băneasa”

Adina Anghelescu a declarat la Antena 3 că avocatul a transmis prin intermediul soției sale un mesaj. Soția l-a vizitat la penitenciar.

Avocatul Robert Roșu transmite în primul rând mulțumiri tuturor celor care îl susțin. Avocatul a transmis un mesaj referitor la discuțiile și demersurile care au fost făcute de colegii săi privind o eventuală grațiere: ”Mulțumesc. Nu doresc grațiere. Sunt nevinovat, nu am de ce să cer sau să accept clemența”.

Avocatul Robert Roșu, condamnat în dosarul ”Ferma Băneasa”: Nu doresc grațire

Potrivit Adinei Anghelescu, se așteaptă motivarea în acest dosar.

”Această motivare ar trebui să vină în mod firesc în maximum 30 de zile, așa cum scrie la lege”, a spus ea.

Preşedintele ÎCCJ a cerut verificări privind repartizarea aleatorie a dosarului Ferma Băneasa

Curtea Supremă face anchetă pentru a stabili dacă se respectă alocarea aleatorie a dosarelor. Verificările vor fi făcute de conducerea Curții și de departamentul IT, iar primul dosar vizat este ”Ferma Băneasa”, acela unde Remus Truică, Paul al României și avocatul Robert Roșu au fost condamnați la închisoare.

Un prim rezultat ar trebui să fie făcut public până la sfârșitul anului, urmând că în primele zile ale lui 2021 să fie verificată și alocarea altor dosare aflate pe rolul instanței.

Citiți și: Protest cu sute de participanţi la Curtea de Apel Bucureşti după ce avocatul lui Paul Lambrino a fost condamnat la 5 ani de închisoare

×
Subiecte în articol: Robert Roşu Ferma Băneasa
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close