Antena 3 CNN Actualitate Protest cu sute de participanţi la Curtea de Apel Bucureşti după ce avocatul lui Paul Lambrino a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Protest cu sute de participanţi la Curtea de Apel Bucureşti după ce avocatul lui Paul Lambrino a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Câteva sute de avocaţi din Baroul Bucureşti au protestat, luni, la Curtea de Apel, în sprijinul lui Robert Roşu, apărătorul lui Paul Lambrino în dosarul Ferma Băneasa. Roşu a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu.

Protest cu sute de participanţi la Curtea de Apel Bucureşti după ce avocatul lui Paul Lambrino a fost condamnat la 5 ani de închisoare
de Adrian Iclozan    |    21 Dec 2020   •   17:40

Circa 400 de avocaţi au afişat pancarte pe treptele Curţii de Apel iar unii au aprins lumânări.

Ei spun că decizia de condamnare a avocatului Roşu, pronunţată de Curtea de Apel Braşov, creează un precedent periculos, care distruge "un echilibru edificat de-a lungul a mii de ani".

Avocaţii susţin că nicioată un avocat nu poate fi identificat cu fapta clientului său.

În dosarul Ferma Băneasa, instanţa din Braşov i-a condamnat la pedepese cu executare pe Paul Lambrino (trei ani şi patru luni pentru cumpărate de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice), pe omul de afaceri Remus Truică (şapte ani), şi pe cetăţenii israelieni Benjamin Steinmetz (cinci ani) şi Tal Silberstein (cinci ani).

Paul al României a fugit. Din România

Paul Lambrino a fost dat în urmărire internaţională, după ce poliţiştii trimişi să pună în executare decizia instanţei au constatat că acesta nu se afla la domiciliu.

Există indicii că acesta s-ar afla în Portugalia.

Judecătorii au reţinut că fiul bastardului regelui Carol, Paul Lambrino sau Paul al României (şi-a trecut această titulatură în cartea de identitate), a revendicat ilegal averea bunicului său.

Între proprietăţile revendicate se numără bunuri precum Ferma Regală de la Băneasa, parte a Domeniilor Coroanei. Aceste domenii nu erau în proprietatea Casei Regale, ci erau proprietăţi ale Statului român, date în folosinţă Casei Regale.

În 2006, Paul  şi-a vândut drepturile succesorale companiei Reciplia condusă de Truică şi controlată de holdingul lui Steinmetz. Gruparea ar fi reuşit apoi să dobândească terenurile prin corupţie şi protecţie la nivel înalt.

Prejudiciul în dosar se ridică la aproximativ 135 de milioane de euro.

 

×
Subiecte în articol: Paul de România Robert Roşu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close