Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Elenei Udrea, noi precizări legate de situația din Costa Rica a fostului ministru: Sunt șanse destul de mari să fie eliberată

Avocatul Elenei Udrea, noi precizări legate de situația din Costa Rica a fostului ministru: Sunt șanse destul de mari să fie eliberată

Avocatul Elenei Udrea, noi precizări legate de situația din Costa Rica a fostului ministru: Sunt șanse destul de mari să fie eliberată
24 Dec 2018   •   13:31

Mai sunt doar câteva ore până când Elena Udrea și Alina Bica vor ieși de la închisoarea din Costa Rica. Ministrul Justiţiei a anunţat că a semnat actele de eliberare pentru cele două. 

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a făcut o serie de declarații, prin telefon, la Antena 3, despre situația fostului ministru. 

„Autoritățile lucrează astăzi, dar încă nu a început programul de lucru, așa că nu avem momentan nicio informație. Într-adevăr, sunt șanse destul de mari. Din câte știu, există și acolo asigurat un serviciu de permanență și odată ce vor ajunge acele documente, ele vor fi prelucrate imediat. 

Ele se depun la Ministerul Justiției din Costa Rica și Ministerul Justiției va proceda la transferul lor către Instanța de judecată. Doamna Udrea și doamna Bica nu sunt reținute în baza vreunei acțiuni a statului costarican, ci în baza acelei decizii de condamnare care nu mai există. Nu se mai află sub puterea vreunui mandat de arestare. 

Din calculele mele, în cursul zilei de luni ar trebui să ajungă la un deznodământ”, a spus Veronel Rădulescu.

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare de Instanța Supremă, în timp ce Tudor Breazu, eliberat, la rândul lui, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, ambii în dosarul „Gala Bute". 

×
Parteneri
Modificări pentru românii care primesc bonuri de masă
x close