Antena 3 CNN Actualitate BAC-ul olimpicilor: Promovabilitate de 34,2 %, înaintea contestaţiilor. Vezi ce subiecte au fost

BAC-ul olimpicilor: Promovabilitate de 34,2 %, înaintea contestaţiilor. Vezi ce subiecte au fost

BAC-ul olimpicilor: Promovabilitate de 34,2 %, înaintea contestaţiilor. Vezi ce subiecte au fost
Sursa foto: Foto: Mediafax
31 Mai 2012   •   20:54

Promovabilitatea la sesiunea bacalaureatului pentru participanţii la olimpiade şi competiţii internaţionale este, potrivit ultimei centralizări, de 34,2%, înainte de soluţionarea contestaţiilor, a declarat joi seară, pentru Mediafax, Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.
   
Din totalul celor 880 de candidaţi înscrişi, la examen s-au prezentat 877, iar 300 dintre ei au fost declaraţi admişi, potrivit lui Fedorca.
   
Secretarul de stat a mai precizat că 106 candidaţi au reuşit să promoveze probele de examen, însă nu au obţinut media 6,00, necesară pentru a trece examenul.
   
Din examen au fost eliminaţi 25 de candidaţi, care au fost prinşi având asupra lor fiţuici sau telefoane mobile.
   
VEZI AICI REZULTATELE EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2012 - SESIUNEA SPECIALA

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul ISJ Bacău, din cei 880 de olimpici care au susţinut examenul de bacalaureat un număr de 300 au obţinut media minimă şase, necesară pentru a fi declarat admis, conform metodologiei de organizare a concursului.
   
Cea mai mare medie obţinută de vreun olimpic este de 9,90, la polul opus fiind media 1,63.
  
VEZI SUBIECTELE DE EXAMEN LA PROBA DE GEOGRAFIE, INFORMATICĂ, BIOLOGIE, ECONOMIE ŞI FILOSOFIE

Sesiunea specială a bacalaureatului s-a desfăşăşurat la Colegiul Naţional Pedagogic "Ştefan cel Mare" şi Colegiul Tehnic de Comunicaţii "Nicolae Vasilescu-Karpen" Bacău, iar la examen s-au înscris 921 de liceeni aflaţi în proceduri de selecţie sau pregătire pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la competiţii sportive, cum ar fi campionatele europene sau mondiale de juniori.
       
Afişarea primelor rezultate era prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 18.00), iar depunerea contestaţiilor va avea loc în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 - 22.00.
   
Vineri, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

×
Subiecte în articol: bac
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close