Antena 3 CNN Actualitate Baconschi, dezamăgit de presă: "Succesul diplomatic" al vizitei sale la Kiev nu a fost lăudat suficient

Baconschi, dezamăgit de presă: "Succesul diplomatic" al vizitei sale la Kiev nu a fost lăudat suficient

Baconschi, dezamăgit de presă: "Succesul diplomatic" al vizitei sale la Kiev nu a fost lăudat suficient
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Noi 2011   •   13:08

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, este dezamăgit. Motivul? Presa nu a relatat despre "succesul diplomatic" al vizitei sale la Kiev şi a fost prea puţin interesată şi de "vizita crucială" a preşedintelui Traian Băsescu la Berlin.

"Am revenit de nici o oră de la Kiev. După ani de iarnă diplomatică, dezgheţul. Primire la preşedintele Ianukovici, la premierul Azarov, la preşedintele Radei Supreme, Litvin, întrevedere bilaterală cu omologul Grişcenko şi o caldă întâlnire cu românii din Ucraina. Între România şi uriaşul său vecin se poate reînfiripa o relaţie normală", a scris Baconschi pe blogul său, într-o postare publicată joi seară.

"Pe televiziuni, nimic despre acest succes diplomatic. Prea puţin şi despre vizita crucială a Preşedintelui Băsescu la Berlin, în acest moment grav de criză a Europei. Discuţiile Preşedintelui cu Angela Merkel, cancelarul ţării de care depinde în cel mai înalt grad salvarea euro sau evitarea dezastrului economic al întregului continent nu par să intereseze presa română", a adăugat ministrul de Externe.

 

×
Subiecte în articol: Teodor Baconschi ministru de Externe MAE
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close