Antena 3 CNN Actualitate Bani falși în circulație. Comercianții se feresc să mai primească bancnote de 10 lei

Bani falși în circulație. Comercianții se feresc să mai primească bancnote de 10 lei

Bani falși în circulație. Comercianții se feresc să mai primească bancnote de 10 lei
14 Dec 2015   •   18:25

În media și pe rețelele de socializare au apărut informații încă de săptămânile trecute că circulă bancnote false de 10 lei. Astfel de bancnote ar fi ajuns și la Bistrița, ceea ce a blocat la propriu o parte din activitatea micilor magazine și s-au format cozi uriașe. În plus, au existat cazuri în care vânzătoarele au refuzat aceste bancnote, scrie bistriteanul.ro.

„Primele bancnote false de 10 lei au apărut și la Bistrița”, anunțau în urmă cu ceva vreme vânzătoarele unui magazin care ar fi reușit să găsească între bancnotele de 10 lei primite de la clienți și una falsă. Vestea s-a răspândit rapid, însă nu a fost de natură să îngrijoreze autoritățile și nici polițiștii.

Isteria creată în jurul bancnotei de 10 lei falsă a lovit numai în micii comercianți care nu au aparate de verificat autenticitatea bancnotelor, vanzătorii pur și simplu refuzând să mai primească aceste bancnote.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud, inspector Virginia Pîrlea, spune că bistrițenii care găsesc astfel de bancnote trebuie să se prezinte la sediul Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud, de unde polițiștii îi vor îndruma spre birourile Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, instituție care împreună cu Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism se ocupă de banii falși.

„Recomandăm celor care găsesc astfel de bancnote false să încerce să nu pună mâna pe ele deoarece de pe acestea se vor ridica amprente în încercarea de a descoperi de unde au apărut pe piață aceste bancnote și cine le-a pus în circulație”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.


×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close