Antena 3 CNN Actualitate Bănicioiu: În weekend a fost o suspiciune de Ebola, aceasta fiind infirmată în urma testelor

Bănicioiu: În weekend a fost o suspiciune de Ebola, aceasta fiind infirmată în urma testelor

Bănicioiu: În weekend a fost o suspiciune de Ebola, aceasta fiind infirmată în urma testelor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    29 Sep 2014   •   14:27

Ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat că în weekend a fost o nouă suspiciune de Ebola, în cazul unei persoane care a venit din Ghana, însă aceasta a fost infirmată, precizând că nu mai este necesar să fie trimise probele în Germania, pentru că acum poate şi Institutul "M. Balş" să facă testele.

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", profesorul Adrian Streinu Cercel, a precizat că în unitatea sanitară au fost făcute, în cazul persoanei suspectate, atât testul pentru Ebola, cât şi pentru malarie, iar rezultatele au infirmat suspiciunile.

"Este vorba despre un adult care a venit din Ghana. A fost internat la un spital din Capitală, s-a ridicat alerta, s-a instituit carantină. Testele care au fost realizate la Institutul "Matei Balş", atât pentru Ebola, cât şi pentru malarie, au infirmat suspiciunile", a spus profesorul Adrian Streinu Cercel.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că nu vor mai fi trimise în Germania testele în cazul suspiciunilor de Ebola, pentru că pot fi făcute la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".

Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti a fost desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge în România, astfel că bărbatul a fost internat mai întâi în această unitate, iar după ce s-a stabilit că are malarie, a fost transferat la Spitalul "Victor Babeş".

Peste 20.000 de oameni riscă să fie infectaţi cu Ebola până în noiembrie dacă nu vor fi consolidate măsurile antiepidemice în statele vest-africane, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: Nicolae Banicioiu Ebola teste Ghana
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close