Antena 3 CNN Actualitate Un escroc s-a dat drept fiul unei bătrâne şi i-a cerut telefonic 15.000 de euro pentru o operaţie. Un fals medic a venit să ridice banii

Un escroc s-a dat drept fiul unei bătrâne şi i-a cerut telefonic 15.000 de euro pentru o operaţie. Un fals medic a venit să ridice banii

O bătrână din Sibiu a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat care s-a dat drept fiul ei spunându-i că a suferit un accident şi are nevoie de 15.000 de euro pentru operaţie.

Un escroc s-a dat drept fiul unei bătrâne şi i-a cerut telefonic 15.000 de euro pentru o operaţie. Un fals medic a venit să ridice banii
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2022   •   15:12

Pe 20 decembrie, în jurul orei 12:00, o femeie din Sibiu, în vârstă de 73 de ani, a fost sunată pe telefonul fix, persoana de la celălalt capăt al firului dându-se drept fiul ei.

Bărbatul i-a spus femeii că a suferit un accident grav pe gheaţă şi urmează să fie operat, preţul intervenţiei fiind de 15.000 de euro.

Individul i-a cerut femeii să verifice câţi bani are în casă, iar aceasta a procedat conform indicaţiilor lui, spunându-i că deţine 30.000 de lei si 3.200 de euro.

În acel moment, fiul fals i-a spus bătrânei că medicul care urmează să-l opereze va veni personal să ridice banii.

De asemenea, individul i-a spus femeii să nu închidă telefonul şi să nu apeleze pe altcineva.

Crezând că fiul ei se află într-o stare gravă, femeia a pus banii într-un plic şi i l-a oferit presupusului medic.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință.

Oamenii legii atrag atenţia că, în astfel de situaţii, oamenii trebuie să-şi păstreze calmul şi să-şi sune imediat rudele, pentru a vedea dacă veştile sunt adevărate sau nu.

„Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini”, a transmis Poliţia Sibiu, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: Sibiu
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close