Antena 3 CNN Actualitate Bărbatul cu COVID care a fugit din spital, prins de mascați. Cum va fi pedepsit bolnavul acum

Bărbatul cu COVID care a fugit din spital, prins de mascați. Cum va fi pedepsit bolnavul acum

Bărbatul care a fugit din Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca, deși știa că este infectat cu coronavirus, a fost ridicat de acasă de mascații de la Poliție, vineri, și internat la Spitalul de Infecțioase.

Bărbatul cu COVID care a fugit din spital, prins de mascați. Cum va fi pedepsit bolnavul acum
Sursa foto: Pixabay
de Milena Niță    |    21 Aug 2020   •   15:45

UPDATE 15.45 - Bărbatul bolnav de COVID-19 are 60 de ani şi locuiește în orașul Turda, spun reprezentanții Poliției Cluj, potrivit mediafax.ro.

Pacientul a fost luat de la domiciliu de polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), care purtau echipamente de protecție contra infectării cu noul coronavirus, și dus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, unde a fost internat.

De asemenea, DSP Cluj va efectua o anchetă epidemiologică la Turda pentru stabilirea contacților bărbatului infectat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

----------------------

Ştirea iniţială 12.15

Un bărbat infectat cu coronavirus a fugit joi din spitalul de la Cluj, fără acceptul medicilor, deşi el trebuia să fie transferat la o altă unitate medicală. Nici până în acest moment, bolnavul nu a fost găsit.

Un bărbat bolnav de COVID-19 a fugit joi din Spitalul Judeţean Cluj, fără acceptul medicilor, chiar înainte de a fi transferat către o altă unitate medicală, respectiv Spitalul de Boli Infecţioase.

Acum, bărbatul are dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Până în prezent, bolnavul nu a fost prins, dar azi se va emite un mandat pe numele lui şi, după găsire, el va fi dus la unitatea unde urma să fie tratat.

Bărbat infectat cu COVID-19, fugit din spital

Autorităţile spun că bărbatul s-ar afla în acest moment acasă, în Turda şi se pare că ar fi asimptomatic.

Bolnavul de COVID ar fi acasă

În urma celor întâmplate, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

Repezentanţii spitalului din Cluj au sesizat Poliţia că un pacient infectat cu coronavirus a plecat din incinta unităţii medicale fără permisiunea cadrelor medicale.
 

×
Subiecte în articol: Cluj coronavirus spital fugit
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close