Antena 3 CNN Actualitate Bărbatul suspectat de uciderea copilului găsit într-o râpă din Iaşi, prins în Germania

Bărbatul suspectat de uciderea copilului găsit într-o râpă din Iaşi, prins în Germania

Bărbatul suspectat de uciderea copilului găsit într-o râpă din Iaşi, prins în Germania
Sursa foto: Foto: A1.ro
19 Noi 2015   •   19:06

Bărbatul suspectat de uciderea copilului de zece ani, care a fost găsit mort în luna septembrie, într-o râpă din localitatea ieşeană Costuleni, la patru luni de la dispariţia sa, a fost prins în Germania, fiind predat autorităţilor române, au anunţat reprezentanţii IPJ Iaşi.
   
Vasile Miron, în vârstă de 44 de ani, fusese dat in urmărire după ce anchetatorii aveau indicii că el ar fi autorul crimei, transmite .
   
"Acest caz nu mai este la Iaşi. Bărbatul va fi dus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, unde va fi interogat?, a declarat Anca Vâjîiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.
   
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a preluat, în luna octombrie, de la Parchetul Tribunalului Iaşi, cazul copilului de zece ani care a dispărut la sfârşitul lunii mai şi care a fost găsit mort, după aproape patru luni, într-o râpă din localitatea ieşeană Costuleni, procurorii făcând deja la Iaşi primele audieri din acest dosar
   
Andrei A., în vârstă de zece ani, a dispărut de acasă în 29 mai, însă părinţii copilului au reclamat dispariţia abia în 7 iunie. Copilul a fost găsit mort într-o râpă, la sfârşitul lunii septembrie, de către un bărbat, în localitatea ieşeană Costuleni, trupul băiatului fiind învelit într-o pătură şi legat.
   
În 16 iunie, Serviciul de Investigaţii Criminale de la Poliţia Judeţeană Iaşi a sesizat Parchetul Tribunalului în cazul dispariţiei copilului, în condiţiile în care existau suspiciuni că minorul ar fi putut fi ucis, dispunându-se iniţial începerea urmăririi penale in rem pentru omor.
   
În 28 iulie, procurorii au decis efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Vasile Miron, pentru omor. Acesta nu a dat declara?ii procurorului, existând indicii că este plecat din ţară. În 5 august, după câteva săptămâni de anchetă, procurorii Parchetului Tribunalului Iaşi au cerut arestarea preventivă în lipsă a lui Vasile Miron, însă judecătorii de la Tribunalul Iaşi au respins propunerea.
   
Anchetatorii au cerut autorităţilor din Germania, prin comisie rogatorie, audierea lui Vasile Miron, suspectat de uciderea copilului de zece ani şi care ulterior a plecat la muncă în străinătate. Surse din Poliţie au declarat că anchetatorii au stabilit încă de la sfârşitul lunii iunie că Vasile Miron este principalul suspect în cazul omorului, însă acesta era deja plecat din ţară, fiind ulterior localizat în Germania.
  

×
Subiecte în articol: copil ucis Germania ucigas
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close