Antena 3 CNN Actualitate Bărbulescu: Părerea oamenilor politici, oricare ar fi ei, nu mă interesează

Bărbulescu: Părerea oamenilor politici, oricare ar fi ei, nu mă interesează

Bărbulescu: Părerea oamenilor politici, oricare ar fi ei, nu mă interesează
Sursa foto: lidia barbulescu
04 Dec 2009   •   00:42

Preşedintele interimar al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Lidia Bărbulescu, a declarat, joi seară, pentru Mediafax, în replică la afirmaţia lui Traian Băsescu despre refuzul numirii ei la conducerea instanţei supreme, că părerea oamenilor politici, oricare ar fi ei, nu o interesează.
Lidia Bărbulescu a spus că nu doreşte să comenteze afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia nu o va numi în funcţia de preşedinte al instanţei supreme.

Ea a susţinut că are satisfacţia propunerii de numire a colegilor săi care o cunosc, adăugând că părerea oamenilor politici nu o interesează.

"Părerea oamenilor politici, oricare ar fi ei, nu mă interesează", a declarat Lidia Bărbulescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, în timpul dezbaterii electorale pentru turul II al alegerilor prezidenţiale, că nu o va numi pe Lidia Bărbulescu în funcţia de preşedinte al instanţei supreme.
Traian Băsescu a răspuns astfel punctual întrebării moderatorului dezbaterii, care le-a cerut ambilor candidaţi să spună dacă o vor numi sau nu pe Lidia Bărbulescu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Aceasta a fost singura referire a preşedintelui în funcţie la problema numirii Lidiei Bărbulescu, el continuându-şi discursul pe tema relaţiei preşedintelui cu sistemul judiciar.

Contracandidatul şefului statului în cursa pentru Cotroceni, social-democratul Mircea Geoană, a evitat să dea un răspuns tranşant, spunând că nu este interesat "de nume şi prenume", ci de principii şi modele de conducere.

Consiliul Superior al Magistraturii a desemnat-o, în 22 octombrie, cu majoritate de voturi, pe Lidia Bărbulescu pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), numirea trebuind făcută de şeful statului.

Lidia Bărbulescu declara atunci că nu are niciun motiv să se îndoiască de faptul că preşedintele Traian Băsescu va semna decretul de numire a ei în funcţia de preşedinte al instanţei supreme.
Antena3.ro

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close