Antena 3 CNN Actualitate Barem cu scandal la testele naţionale. Ce a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Pop la conferinţa de presă

Barem cu scandal la testele naţionale. Ce a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Pop la conferinţa de presă

Barem cu scandal la testele naţionale. Ce a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Pop la conferinţa de presă
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    26 Iun 2012   •   16:34

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, marţi, că lucrările la proba de limba română din cadrul evaluării naţionale sunt corectate în baza baremului deja stabilit, deşi unul dintre subiecte a fost "ambiguu" şi a generat controverse.
  
Pop a mai spus, legat de subiectul respectiv, că Ministerul Educaţiei a cerut părerea mai multor specialişti, inclusiv de la Academia Română, iar "90 la sută" dintre aceştia s-ar fi pronunţat în favoarea rezolvării prevăzute în barem.
  
"Subiectele au fost finalizate în martie, după ce la ele s-a lucrat timp de şase luni", a mai spus ministrul.
  
În acelaşi context, Pop a afirmat că subiectul controversat demonstrează că programa şcolară este deficitară şi trebuie modificată. "În doi ani de zile, la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei s-a scris o singură programă, cea pentru clasa pregătitoare. (...) Institutul va avea un nou director. Actualul director a intrat în concediu fără plată", a mai spus Pop.
  
Liviu Pop a ţinut totodată să-i asigure pe părinţi că toţi elevii de clasa a VIII-a vor fi înscrişi la liceu. "Sunt 200.000 de locuri disponibile în clasa a IX-a, iar la evaluare nu s-au prezentat 20% dintre elevi", a precizat demnitarul.

Mai mult, ministrul interimar a declarat că 32 de ordine ale lui Funeriu au dispărut, iar în acest caz, ministrul va depune o plângere penală pe numele fostului ministru şi va semnala Preşedinţia.


Iată cum sună exerciţiul:
3. Notează litera corespunzătoare răspunsului corect:
Propoziţia subordonată din fraza “Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii” este:


a. atributivă;
b. predicativă;
c. subiectivă.

Exerciţiul a fost notat cu 6 puncte

Potrivit baremului de corectare, răspunsul corect ar fi varianta C.

Însă există voci, care spun că propoziţia subordonată ar putea fi şi predicativă. Elevii care au ales răspunsul B, au semnat şi o petiţie online.






×
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close