Antena 3 CNN Actualitate Băsescu anunţă reducerea cu circa 200 de militari români în teatrele de operaţiuni

Băsescu anunţă reducerea cu circa 200 de militari români în teatrele de operaţiuni

Băsescu anunţă reducerea cu circa 200 de militari români în teatrele de operaţiuni
Sursa foto: Foto: ziuaveche.ro
de M.Z.    |    16 Dec 2011   •   08:52

Numărul militarilor români din teatrele de operaţiuni va scădea anul viitor cu 177 de persoane comparativ cu acest an, efectivul aprobat pentru 2012 fiind de 2.348 de militari, a declarat, joi, preşedintele Traian Băsescu, informează Mediafax.

"Astăzi (joi - n.r.) s-a aprobat planul de forţe pentru misiuni în străinătate. (...) Misiunile vor fi îndeplinite, din punct de vedere al MApN, de un număr de 2.348 de militari aflaţi simultan în teatrele de operaţii. Deci, avem o diminuare cu 177 de militari comparativ cu anul care se încheie", a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat că se menţine participarea în Afganistan cu 1.940 de militari, în timp ce prezenţa în Kosovo, la misiunea KFOR, va fi de 64 de militari, iar în Bosnia Herţegovina, de 71 de militari.

Şeful statului a mai spus, referindu-se la rezervele pentru 2012, că în ţară vor fi gata de intervenţie unităţi cumulând un efectiv de 1.210 militari, forţe dislocabile în orice moment la dispoziţia NATO.

România va participa cu o fregată T22 la misiunea UE "Atalanta" din Oceanul Indian. Nava este dotată cu elicopter şi un grup pentru operaţiuni speciale.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close