Antena 3 Actualitate Băsescu cere demisii după eșecul lui Iohannis în Bulgaria: ”A fost victima unor incompetenţi”

Băsescu cere demisii după eșecul lui Iohannis în Bulgaria: ”A fost victima unor incompetenţi”

17 Iun 2016   •   11:57
Băsescu cere demisii după eșecul lui Iohannis în Bulgaria: ”A fost victima unor incompetenţi”
Sursa foto: Foto: Intact Images

Preşedintele Klaus Iohannis a fost ''victima unor incompetenţi'' în ceea ce priveşte obţinerea acordului Bulgariei pentru a se crea o flotă comună la Marea Neagră, a scris Traian Băsescu pe Facebook, arătând că mai mulți oficiali din fruntea unor ministere și servicii ar trebui să nu mai fie în funcții la această oră.

''Eşec jenant la Sofia. Preşedintele Iohannis a plecat la Sofia având ca obiectiv să obţină oficial acordul Bulgariei pentru a se crea o Flota NATO (România, Bulgaria, Turcia) la Marea Neagră. Cum a fost posibil ca Preşedintele Iohannis să plece la Sofia cu un obiectiv anunţat, iar la Sofia să primească un refuz public de la bulgari?! Cum au pregătit MAE, MApN, consilierii preşedintelui obţinerea acordului Bulgariei? De ce SIE nu l-a prevenit pe Preşedinte? Domnul Preşedinte Iohannis a fost victima unor incompetenţi şi a creat un eveniment politic negativ, greu de surmontat din punct de vedere al credibilităţii în interiorul NATO, dar şi în interiorul UE'', a scris Traian Băsescu pe Facebook.

El a explicat că un şef de stat nu face o vizită bilaterală pentru a fi refuzat de parteneri, ci o face doar în momentul în care înţelegerea este negociată până la detaliu, iar rostul vizitei este acela de a valida şi parafa înţelegerea.

''Altfel, preşedintele este penibil. În mod normal, la această oră, Lazăr Comănescu, Mihnea Motoc, Directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, şi consilierii de politică externă şi cel de securitate naţională nu trebuiau să mai fie în funcţii'', a subliniat Băsescu.

 

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close