Antena 3 CNN Actualitate Soluția lui Traian Băsescu pentru Republica Moldova

Soluția lui Traian Băsescu pentru Republica Moldova

Soluția lui Traian Băsescu pentru Republica Moldova
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Ian 2016   •   21:34

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi sfătuieşte pe simpatizanţii platformei ''Demnitate şi Adevăr'' să facă demersurile necesare pentru a deveni partid politic, recomandându-le totodată să se alieze cu formaţiunea condusă de Valeriu Streleţ.

Fostul şef de stat le-a adresat, joi seara, prin intermediul paginii sale de Facebook, un mesaj suporterilor platformei ''Demnitate şi Adevăr'' în calitate de ''om care iubeşte Republica Moldova şi cetăţenii ei''.

''Ştiu că nu aveţi încredere în Guvernul Filip. Vă spun sincer că nici eu nu am, pentru că ştiu cine este păpuşarul domnului Filip. Dacă aş vrea să am un cuvânt de spus legat de viitorul ţării, în mod cert aş transforma Mişcarea Demnitate şi Adevăr în partid politic ca singură garanţie de reprezentare parlamentară a cetăţenilor ţării care doresc un stat democratic şi un parcurs pro-european'', afirmă Băsescu.

El subliniază că a cere simultan cu Igor Dodon şi Renato Usatîi retragerea votului dat de majoritatea parlamentară este o greşeală şi avertizează că fără un guvern Republica Moldova se îndreaptă spre dezastru. ''Dodon şi Usatîi vor instabilitate, pentru că numai aşa pot să îşi păcălească electoratul. Trebuie înţeles că, dacă Republica Moldova poate fi împinsă în dezastru, acest lucru se poate face doar prin inexistenţa unui guvern validat de Parlament. Guvernul Filip, bun sau rău, şi eu nu cred că este soluţia pe termen lung, poate asigura stabilitatea Republicii Moldova'', este de părere fostul preşedinte.

El mai adaugă un sfat - "o alianţă cu partidul lui Streleţ, care deţine structuri puternice în teritoriu, nu ar fi cel mai rău lucru'' pentru ''Demnitate şi Adevăr''.

Adoptarea bugetului de stat pentru 2016, restabilirea echilibrelor macroeconomice, asigurarea stabilităţii instituţionale şi reluarea contactelor legate de finanţarea ţării cu România şi finanţatorii internaţionali nu pot fi făcute decât de un guvern în funcţie, mai spune Băsescu.

Liderii grupurilor de protestatari din Republica Moldova s-au întâlnit joi cu preşedintele Parlamentului, Adrian Candu, cerându-i anularea votului pentru învestirea Guvernului Pavel Filip şi convocarea alegerilor legislative anticipate, informează Unimedia.

Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, a participat la întâlnirea cu Adrian Candu.

Chiar dacă nu organizează protestele împreună, la întrevedere a fost şi Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor, precum şi Renato Usatîi, primarul oraşului Bălţi.

"I-am înaintat domnului Candu solicitarea noastră. Procedura este simplă. Să fie organizată o şedinţă a Parlamentului pentru a fi anulat votul de ieri pentru Guvernul Filip. Până pe 30 ianuarie trebuie să fie dizolvat Parlamentul", a declarat Igor Dodon.

"Avem drept de a pune sesizări la Curtea Constituţională. Avem o legislaţie făcută pentru a exclude poporul de la participare", a spus Andrei Năstase, cerând şi el alegeri anticipate.

Mii de persoane au continuat joi protestele în Chişinău, denunţând instalarea Guvernului Pavel Filip.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close