Antena 3 CNN Actualitate Băsescu "integrează" viitorii magistraţi: "Am văzut judecători şi procurori corupţi"

Băsescu "integrează" viitorii magistraţi: "Am văzut judecători şi procurori corupţi"

Băsescu "integrează" viitorii magistraţi: "Am văzut judecători şi procurori corupţi"
Sursa foto: Tineri magistrati
29 Ian 2009   •   17:16

Preşedintele Traian Băsescu a participat, joi, la ceremonia de integrare în magistratură a absolvenţilor I.N.M.
În discursul susţinut cu această ocazie, Traian Băsescu le-a vorbit tinerilor despre înnoirea sistemului şi obiectivele Justiţiei. el a arătat că un magistrat este independent atâta timp cât şi-o doreşte. "Judecătorii şi procurorii sunt atât de independenţi cât vor ei. Am auzit de judecători corupţi, am auzit de procurori corupţi, i-am văzut cu ochii mei, i-am văzut şi în faţa instanţelor, i-am văzut şi în anchete. Acolo nu i-am văzut, i-am văzut public", a spus preşedintele.
"Intraţi într-un sistem de elită, cu cea mai mare densitate de oameni cu studii superioare", s-a adresat şeful statului celor prezenţi.
"Justiţia n-o facem nici pentru Uniunea Europeană, nici pentru comisia de la Bruxelles. Justiţia trebuie făcută pentru români", a continuat Băsescu.
"Responsabilităţile magistraţilor şi juriştilor este uriaşă", le-a mai spus şeful statului absolvenţilor. "În Justiţie, trebuie un suflu nou şi trebuie, în primul rând, profesionalism", a mai declarat acesta.
Şeful statului le-a mai spus tinerilor magistraţi că hotărârile acestora sunt deasupra oricărui - de la preşedinte, până la omul de rând.
În timpul ceremoniei, tinerii magistraţi au purtat în piept cocarde ce conţineau un mesaj pentru respectarea independenţei justiţiei. Referitor la acestea, preşedintele României a declarat: "Şi eu cer acelaşi lucru. Aţi venit la instituţia care doreşte ca judecătorii şi procurorii să fie independenţi".
La eveniment au luat parte şi procurorul României, Laura Codruţa Kovesi, precum şi fostul preşedinte al CSM, Lidia Bărbulescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close