Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: mă voi întoarce la popor fără să ezit

Băsescu: mă voi întoarce la popor fără să ezit

Băsescu: mă voi întoarce la popor fără să ezit
15 Apr 2007   •   11:45

Politicienii nu ratează nicio ocazie de a face baie de mulţime. Şi cum biserica este instituţia care se bucură de cea mai mare încredere în preferinţele românilor, nu putea fi ocolită de oamenii politici. La slujba de canonizare a ierarhului Pahomie, desfăşurată sâmbătă dimineaţă la Gledin, în judeţul Bistriţa Năsăud, liderii PD, printre care Emil Boc dar şi vicepreşedintele PLD Gheorghe Flutur, au apărut în mijlocul oamenilor, însoţiţi de fostul lor şef de partid, preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului nu a pierdut ocazia de a se adresa mulţimii: ?Speranţa mea e că tot timpul, atât timp cât voi fi chemat să-mi îndeplinesc mandatul de şef al statului, voi face ceea ce trebuie pentru români?.

Preşedintele a declarat că, în ciuda criticilor pe care le primeşte, una dintre cele mai mari bucurii ale este să se afle în mijlocul oamenilor. ?Aş vrea ca toţi românii să ştie chiar de la şeful statului că întotdeauna îmi face plăcere să fiu între oameni?. (...) Dragii mei, aş vrea să fiţi convinşi că ori de câte ori o să am întrebări a-mi pune, dacă sunt ceea ce aşteptaţi de la mine, nu o să ezit să mă întorc la popor?.

La sosirea la biserică, preşedintele a trecut destul de repede prin mulţime. A urcat pe una dintre scene, unde era aşteptat deja de liderii PD. De pe platformă, a făcut cu mâna credincioşilor, s-a lăsat fotografiat şi a chemat alături de el mai mulţi copii, îmbrăcaţi în costume tradiţionale. Băsescu a fost flancat de principalii săi susţinători, în frunte cu şeful democraţilor, Emil Boc. După aproape o oră, în mijlocul mulţimii şi-a făcut apariţia şi Gigi Becali. El a ales să se afişeze pe scenă alături de preoţii care au oficiat slujba, scenă amplasată în faţa celei unde se afla preşedintele Traian Băsescu.

Peste 10.000 de credincioşi s-au strâns la Gledin
Peste 10.000 de credincioşi s-au strâns la Gledin, în Bistriţa Năsăud, unde are loc ceremonia de canonizare a Ierarhului Pahomie. În încercarea de a evita aglomeraţia în trenurile care merg la Gledin, SNCFR a introdus special pentru eveniment două garnituri suplimentare. Şi autorităţile locale au luat măsuri speciale pentru slujba de canonizare: peste 200 de jandarmi şi poliţişti vor supraveghea mulţimea de credincioşi.

Evenimentul este unic în istoria din ultimele trei secole a Transilvaniei. Slujba a început în această dimineaţă la ora 9.00. S-a oficiat Acatistul Sfântului Pahomie şi a avut loc procesiunea cu icoana Sfântului în jurul bisericii. Printre invitaţii de seamă care au participat la acest eveniment s-au numărat membrii Sfântului Sinod, mitropolitul Bartolomeu Anania şi o delegaţie de clerici din Kiev condusă de mitropolitul Kievului, Preafericitul Vladimir.

DISCURSUL PREŞEDINTELUI LA GLEDIN, în VIDEO NEWS/România
C. Pârvulescu: a început campania electorală- {a}parvulescu_14apr{/a};
V. Ciutacu: toţi politicienii români au făcut recurs la religie când au fost în cădere - {a}ciutacu_14apr{/a}

Antena 3

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close