Antena 3 CNN Actualitate Europarlamentarul Maria Grapini, lansare de carte: "Un destin comun, Europa şi România”

Europarlamentarul Maria Grapini, lansare de carte: "Un destin comun, Europa şi România”

În cea de-a şaptea carte "Un destin comun, Europa şi România”, europarlamentarul Maria Grapini propune o viziune proaspătă asupra rolului şi oportunităţilor pe care ţara noastră le are în Uniunea Europeană.

Europarlamentarul Maria Grapini, lansare de carte: "Un destin comun, Europa şi România”
Sursa foto: Facebook Maria Grapini
de Georgiana Adam    |    08 Ian 2021   •   17:30

Volumul, bazat pe experienţa Mariei Grapini în parlamentul european, a fost lansat la Timişoara şi face analize minuţioase ale efectelor României la Uniunea Europeană. Volumul conţine de asemenea, iniţiativele legislative ale sale în Parlamentul European.

"Ceea ce pun eu în această carte este responsabilitatea instituţională şi responsabilitatea oamenilor politici care ne conduc de a negocia cu instituţiile europene încât să nu fim cu dublu standard”, a spus europarlamentarul Maria Grapini.

Europarlamentarul analizează probemele ţării şi propune soluţii

"Trebuie să ne preocupăm de creşterea natalităţii în România. Trebuie să creezi condiţii. Condiţii pentru tineri să aibe locuinţe, condiţii de infrastructură rurală, de acces la sănătate”, a explicat Maria Grapini.

Volumul este realizat în colaborare cu profesorul Nicolae Ţăran, care propune o nouă viziune asupra Uniunii Europene.

"Noi am pus în evidenţă câteva lucruri pe care comisia europeană, nu înţeleg, de ce nu le ia în seamă. De exemplu, există o politică agrară comună dar nu există o politică demografică comună. Acesta este un mare semn de întrebare. Dorim o Europă comună? Se pare că nu”, a spus profesorul Nicolae Ţăran.

Din cauza pandemiei, volumul a fost lansat la cabinetul europarlamentarului Maria Grapini, în prezenţa unui număr limitat de persoane.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Maria Grapini europarlamentar be EU
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close