Antena 3 CNN Actualitate Bebeluş, în stare gravă, după ce a fost uitat în incubator de personalul medical (VIDEO)

Bebeluş, în stare gravă, după ce a fost uitat în incubator de personalul medical (VIDEO)

Bebeluş, în stare gravă, după ce a fost uitat în incubator de personalul medical (VIDEO)
Sursa foto: Incubator
15 Noi 2009   •   11:21

Un bebeluş de câteva zile a ajuns la Spitalul ?Grigore Alexandrescu" cu arsuri grave. Nou născutul a fost uitat în incubator de o asistentă de la Maternitatea Bucur, din Capitală. Părinţii sunt decişi acum să dea în judecată cadrele medicale pentru neglijenţă.

Copilul s-a născut fără probleme acum patru zile la Maternitatea Bucur. Medicii au decis să îl pună în incubator, pentru că făcuse icter, după care părinţii au fost informaţi că fiul lor fusese transferat la Spitalul de Copii ?Grigore Alexandrescu?, pentru că suferise mai multe arsuri.

Bebeluşul se află şi acum internat în stare gravă, iar doctorii spun că nu se observă nici o ameliorare deocamdată. El a suferit arsuri pe 20% din suprafaţa corpului: pe cap, gât, mâna şi piciorul stâng, provocate de contactul cu un obiect fierbinte.

Tratamentul bebeluşilor, care fac icter imediat după naştere constă în introducerea acestora în incubator, unde sunt expuşi a o lumină cu proprietăţi speciale. Procedura prevede însă că micuţii nu pot petrece în incubator mai mult de 16 ore pe zi, şi acestea în reprize de aproximativ trei ? patru ore. Bebeluşul este aşezat în aria de acţiune a luminii, la aproximativ jumătate de metru de sursă.

Ochii şi organele genitale ale copilului trebuie protejate, iar personalul medical trebuie să aibă grijă să îi schimbe poziţia la fiecare două ore, pentru a evita arsurile. De asemenea, în jurul copilului sunt aşezate rulouri de pânză, pentru a-l proteja de pereţii încinşi ai incubatorului.

Conducerea spitalului spune că, dacă se va dovedi că starea copilului este urmare a comportamentul neglijent al personalului medical, sancţiunile vor merge până la desfacerea contractului de muncă pentru persoanele vinovate.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: stare grava arsuri
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close