Antena 3 CNN Actualitate Bihor: Toate drumurile din judeţ sunt circulabile în condiţii de iarnă

Bihor: Toate drumurile din judeţ sunt circulabile în condiţii de iarnă

Bihor: Toate drumurile din judeţ sunt circulabile în condiţii de iarnă
06 Ian 2017   •   11:52

Toate drumurile din judeţul Bihor sunt circulabile, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Zoltan Hizo, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor.

Potrivit acestuia, în urma ninsorii, în noaptea trecută şi în dimineaţa zilei s-a intervenit cu 45 de utilaje pentru a asigura fluenţa în trafic.

Pe toate drumurile judeţene din Bihor se circulă, la această oră, normal pentru condiţiile atmosferice de iarnă.

Intervenţiile drumarilor continuă însă pe drumul judeţean de munte Bratca-Damiş, înspre staţiunea Stâna de Vale pe porţiunea Beiuş-Budureasa şi pe drumul către zona turistică Padiş.

Lucian Nistor, directorul tehnic al Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor, a precizat, pentru AGERPRES, că drumul către Stâna de Vale este deschis, fiind curăţat pe ambele sensuri, dar este acoperit de un strat subţire de zăpadă.

'Cei care vor să urce la Stână o pot face şi cu autoturisme, dar pentru a evita situaţiile neplăcute, de genul alunecare, maşinile să fie echipate cu cauciucuri de iarnă, o lopată şi nişte nisip. În rest, nu există absolut niciun fel de restricţie', a declarat Nistor.

Şeful Salvamont a ţinut însă să amintească faptul că drumul judeţean Stâna de Vale-Coada Lacului este închis total pe perioada de iarnă.

'Am lucrat alaltăieri, în noapte, patru ore ca să dezgropăm o maşină. E cu titlu de obligativitate: este drum închis circulaţiei publice. Nu este practicabil. Drumul este închis pe perioada de iarnă. Se practică în toată lumea. Sunt drumuri care se deschid iarna şi altele care se închid. Acesta nu este nevoie să fie deschis, decât până la Coada Lacului. De aici până la Stâna de Vale nu există niciun interes să fie deschis, este un drum cu un singur sens pe alocuri, cu multă zăpadă. E bine deci să se ştie că este un drum închis', a menţionat Lucian Nistor.

×
Subiecte în articol: Bihor CNADNR
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close