Antena 3 CNN Actualitate Bilanțul luptelor din Irpin, suburbie a Kievului: între 200 și 300 de civili au fost uciși

Bilanțul luptelor din Irpin, suburbie a Kievului: între 200 și 300 de civili au fost uciși

Primarul din Irpin, suburbie a Kievului, a estimat că aproximativ 200 - 300 de civili au fost uciși în lupte.

Bilanțul luptelor din Irpin, suburbie a Kievului: între 200 și 300 de civili au fost uciși
de Gabriel Dano    |    30 Mar 2022   •   18:11

Oleksandr Markushyn a declarat că 50 de militari ucraineni au fost omorâți. Mai multe cadavre sunt încă prinse sub dărâmături.

Irpin a fost scena unor lupte intense timp de mai bine de o lună, fiind recuperat de două zile de către forțele ucrainene, potrifvit Mediafax.

În urma bombardamentelor au rămas case arse, străzi goale, pline de moloz.

Orașul Irpin avea 60.000 de locuitori înainte ca Ucraina să fie invadată. Acum, după săptămâni de lupte intense, orașul este devastat: printre casele și mașinile arse și moloz nu se mai vede nimeni, cu excepția unor câini vagabonzi și a unor cadavre.

Trupele ruse se mută ca să ne inducă în eroare, spun oficialii ucraineni. Baricade antitanc uriașe în apropiere de Viniţa

Ana Roman este în apropiere de oraşul Viniţa şi spune că în Cernihiv şi în Kiev au existat bombardamente puternice în cursul nopţii.

Au fost explozii numeroase, după ce Rusia a spus că va reduce atacurile. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că semnalele care vin în urma negocierilor de la Istanbul cu Rusia sunt pozitive, însă ele nu pun stop bombardamentelor rusești. 

Potrivit lui Zelenski, nu există niciun motiv ca ucrainenii să se încreadă în reprezentații unei țări care luptă în continuare pentru a distruge Ucraina. 

Război în Ucraina. Bombardamentele au continuat

"Ucrainenii nu sunt oameni naivi. Ucrainenii au aflat deja în aceste 34 de zile de invazie și în ultimii opt ani de război în Donbas că nu poți avea încredere decât într-un anumit rezultat", a transmis președintele, după ce Rusia a anunțat că-și va reduce "drastic" operațiunile militare în zonele Kiev și Cernihiv, pentru a "crește încrederea" în negocierile viitoare.

Război în Ucraina | Consilierul lui Zelenski: ”Negocierile au avansat pentru prima dată!”

Război în Ucraina, ziua 35. ”Negocierile au avansat pentru prima dată!”, a transmis Ihor Zhovkva, unul dintre consilierii președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Acesta a precizat că Ucraina nu va tranzacționa "niciun centimetru" de teritoriu.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close