Antena 3 CNN Actualitate Bloc nou sau vechi? Care sunt cele mai sigure construcţii din Capitală în faţa unui cutremur major

Bloc nou sau vechi? Care sunt cele mai sigure construcţii din Capitală în faţa unui cutremur major

Bloc nou sau vechi? Care sunt cele mai sigure construcţii din Capitală în faţa unui cutremur major
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Mai 2017   •   15:48

Cumpărarea unui apartament în bloc mai vechi sau în unul nou este o întrebare pe care şi-o pun toţi cei care sunt pregătiţi să achiziţioneze o locuinţă în Capitală, mai ales că Bucureştiul este un oraş cu risc seismic ridicat.

Potrivit lui Vasile-Mihai Buliga, manager general al Prohil Design, primul aspect căruia cumpărătorii trebuie să îi acorde atenţie este anul de execuţie al imobilului şi, implicit, numărului de seisme prin care a trecut acea clădire, precum şi intervenţiilor executate în urma cutremurelor. El spune că orice construcţie trecută printr-un seism major îşi pierde din capacitatea portantă, iar următorul seism, nu neapărat de o intensitate majoră, poate duce la colapsul acesteia.

Potrivit spuselor specialistului, ce trebuie să ştim şi să fim conştienţi este că o clădire, ca orice altceva realizat de om, are o durată de viaţă bine definită. Astfel, cu cât o clădire este mai veche şi peste ea au trecut seisme de intensităţi mari, cu atât este mai expusă colapsului, mai ales dacă nu au fost luate măsuri de consolidare.

Citește continuarea pe adevarul.ro.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close