Antena 3 CNN Actualitate Blocaj la graniţă. Producătorii de lapte din Bulgaria protestează faţă de importurile de carnel şi lactate

Blocaj la graniţă. Producătorii de lapte din Bulgaria protestează faţă de importurile de carnel şi lactate

Blocaj la graniţă. Producătorii de lapte din Bulgaria protestează faţă de importurile de carnel şi lactate
Sursa foto: granita
04 Feb 2009   •   09:14

Graniţa dintre România şi Bulgaria va fi blocată miercuri. Producătorii de lapte bulgari vor bloca punctele de frontieră, între orele 12.00 şi 22.00, pentru a împiedica importurile de lactate şi carne.
Poliţia română de frontieră a confirmat greva dar manifestaţia nu a fost aprobată în toate punctele de trecere. Autorităţile de la Oriahovo nu au aprobat protestele iar traficul prin vama Ruse va fi restricţionat parţial între orele 12.00 -18.00. Doar vama Vidin a acceptat desfăşurarea grevei între orele 12.00-22.00.
Protestatarii bulgari cer blocarea importurilor de carne şi lactate precum şi o politică de protejare a producţiei interne. Nemulţumirea bulgarilor a venit după ce au fost criticaţi în presă pentru calitatea alimentelor vândute în Bulgaria. Poliţia de frontieră a fost deja anunţată pentru a permite desfăşurarea protestelor.
Potrivit Poliţiei de Frontieră,partea română este pregătită să gestioneze situaţie, asigurând câte o oră de protest urmată de o oră de circulaţie liberă.
Antena 3

×
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close