Antena 3 CNN Actualitate Blocurile se clatină, bulinele se... plimbă

Blocurile se clatină, bulinele se... plimbă

Blocurile se clatină, bulinele se... plimbă
29 Mai 2007   •   21:44

În Bucureşti sunt aproape 400 de blocuri şubrede, dar ştiu de ele doar locatarii şi vecinii. Bulinele roşii, care avertizează asupra pericolului, întârzie să apară pe clădiri. Ministrul Lucărilor Publice ameninţă cu amenzi de până la 15.000 de lei, dar primarii de sector şi Primăria Generală îşi pasează responsabilitatea.

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, susţine că ?legea spune clar că de această situaţie se ocupă Primăria Generală?. De altă părere este însă viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu; el spune că ?bulinele pe blocuri, ca şi responsabilitate, aparţine sectoarelor, conform legii?. Împăcarea vine de la Lazslo Borbely, ministrul Lucrărilor Publice, care are rezolvarea - ?este atribuţia şi responsabilitatea primăriilor, primăriilor de sector să ia toate măsurile?.

Odată tranşată problema tocmai de la minister, primarii de sector au la dispoziţie 2 săptămâni ca să lipească bulinele pe blocurile cu risc seismic. Altfel, edilii pot plăti amenzi de până la 15.000 de lei. Dacă o bulină pusă pe bloc lasă primăria cu banii în casierie, proprietarii din casele marcate pierd sume frumoase.

Locatarii din blocurile şubrede spun că bulina scade preţul unei locuinţe. La Buzău şi Ploieşti, unde s-au pus deja etichetele roşii, proprietarii au simţit deja pe pielea lor cum valoarea caselor s-a diminuat simţitor.

Antena 3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close