x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX

Fii alături de noi!

Boala mortală care amenință viețile a milioane de oameni. Medicii sunt neputincioși

de 11 Ian 2016   •   17:44
Boala mortală care amenință viețile a milioane de oameni. Medicii sunt neputincioși 16
Un studiu recent arată că melioidoza, o boală mortală și greu de diagnosticat, este prezentă în foarte multe țări, mult mai multe decât se estima inițial.

Provocată de o bacterie, boala ar fi prezentă în 79 de țări, dintre care 34 nu au raportat-o niciodată.

Cercetătorii estimează că milioane de oameni sunt în pericol de se îmbolnăvi, iar simptomele bolii sunt foarte greu de depistat.

Meliodioza poate fi luată prin piele, inhalare sau ingerarea de apă contaminată, iar simptomele sale pot fi asociate cu alte boli, fiind astfel extrem de greu de diagnosticat.

Rata mortalității este foarte mare, deoarece bacteria este rezistentă la tratamentele cu antibiotice, durata tratamentului este lungă - aproximativ 20 de săptămâni și, mai mult, boala poate reapărea și după tratamentul complet.
În 2015 boala a ucis 89.000 din cele 165.000 de persoane infectate și raportate.

Din fericire, România nu este printre țările cu risc de apariție a bolii, aceasta fiind specifică în general regiunilor cu climat tropical și subtropical.
poza

Actualitate

Mircea Badea: ASTA mi se pare condamnabil!

Mircea Badea crede că atitudinea românilor în faţa mesajelor propagandei şi a lucrurilor revoltătoare care se produc în România, este condamnabilă. Realizatorul ''În gura...

26 Oct 2016  •  01:26

poza

Show

Rihanna a lansat un apel disperat: "Vă rog, ajutați!"

Rihanna a lansat un apel pentru ajutor, după ce o fostă dansatoare din trupa sa a dispărut fără urmă. Poliția din New Bergen, New Jersey, susține că Shirlene Quigley a dispărut fără urmă...

25 Oct 2016  •  20:06

sati