Antena 3 CNN Actualitate Brazii sunt pe cale de dispariţie în Cluj: Direcţia Silvică nu îi mai taie de Crăciun

Brazii sunt pe cale de dispariţie în Cluj: Direcţia Silvică nu îi mai taie de Crăciun

Brazii sunt pe cale de dispariţie în Cluj: Direcţia Silvică nu îi mai taie de Crăciun
12 Dec 2011   •   13:27

Direcţia Silvică din Cluj este prima din ţară care a decis ca, în acest an, să nu mai taie brazi pentru Crăciun deoarece sunt pe cale de dispariţie în judeţ, ci doar molizi, care sunt puşi în vânzare, începând de luni, în ocoalele silvice.
   
Directorul Direcţiei Silvice Cluj, Ioan Morar, a declarat, luni, că recomandă ca brazii să fie tăiaţi, la nivel naţional, doar din pepiniere speciale, nu din păduri, pentru a proteja specia.
   
"Direcţia Silvică Cluj va tăia în acest an circa 4.000 de bucăţi de pomi de Crăciun de esenţă molid. Vom tăia numai molid pentru că bradul, în judeţul Cluj, este pe cale de dispariţie, acesta fiind motivul pentru care am decis să nu mai tăiem în acest an niciun brad. Sper ca de aici înainte să nu se mai taie brazi din păduri, ci doar din culturi specializate. Cine are pepinieră înfiinţată, acela poate tăia, dar din păduri nu, pentru că, dacă se taie, se distrug toţi brazii. Noi suntem prima Direcţie Silvică din ţară care am luat această decizie şi am recomanda să se facă acest lucru la nivel naţional, să nu se mai taie niciun brad din pădure, ci doar din pepiniere special înfiinţate pentru aşa ceva", a spus Morar.
   
Potrivit acestuia, cei 4.000 de molizi, la care se vor adăuga circa 1.000 de brazi proveniţi din confiscări, vor fi puşi de luni în vânzare prin cele patru ocoale silvice din judeţul Cluj.

×
Subiecte în articol: brazi Cluj Crăciun
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close