Antena 3 CNN Actualitate Bruierea telefoanelor mobile în închisori, una dintre măsurile Administraţiei Penitanciarelor

Bruierea telefoanelor mobile în închisori, una dintre măsurile Administraţiei Penitanciarelor

Bruierea telefoanelor mobile în închisori, una dintre măsurile Administraţiei Penitanciarelor
27 Noi 2008   •   14:00

Administraţia Penitanciarelor intenţionează să achiziţioneze sisteme de bruiere a telefoanelor mobile, precum şi aparate performante pentru controlul persoanelor care intră în închisoare. Măsurile vin după ce, sâmbătă, deţinuţii de la închisoarea Jilava au pornit o revoltă.
Potrivit directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ion Băla, numărul de agresiuni, distrugeri de bunuri şi instigări la revoltă înregistrate în acest an s-a mărit considerabil, comparativ cu anii anteriori.
Ion Băla a prezentat măsurile pe care Aministraţia Penitenciarelor intenţionează să le ia, după protestele deţinuţilor de la Penitenciarul Jilava.
Conferinţa de presă organizată de conducerea Administraţiei Penitenciarelor a avut loc după mai multe percheziţii efectuate la penitenciarele Rahova, Jilava, Mărgineni, Brăila şi Poarta Albă.
Percheziţiile au fost făcute după ce deţinuţii din mai multe celule ale Penitenciarului Jilava au protestat, pe 22 noiembrie, timp de o oră şi jumătate, pentru că nu mai au voie să primească ţigări de la rude sau prieteni, după ce s-au descoperit substanţe stupefiante ascunse în ţigări. Acest lucur este prevăzut într-un ordin al ministrului Justiţiei, privind durata vizitelor, greutatea şi numărul pachetelor, precum şi categoriile de bunuri ce pot fi primite de puşcăriaşi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Jilava
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close