Antena 3 CNN Actualitate Bucovina. Băsescu la vizitat de mănăstiri

Bucovina. Băsescu la vizitat de mănăstiri

Bucovina. Băsescu la vizitat de mănăstiri
15 Apr 2007   •   12:11

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat mai multe mânăstiri din Bucovina. Preşedintele a fost duminică la mănăstirea Putna, ctitorită de Ştefan cel Mare. La sosirea în lăcaşul de cult, şeful statului a fost abordat de un bărbat din Cernăuţi, care i-a transmis că relaţiile dintre românii şi ucrainienii din acea zonă au început să se încălzească. Băsescu a replicat că statele au însă interese deasupra problemelor oamenilor, iar în momentul de faţă, România trebuie să rezolve cu Ucraina situaţia Canalului Bâstroe, precum şi pe cea a platoului continental. Preşedintele a precizat că aceste divergenţe vor fi rezolvate în instanţă. Ultimul popas religios al preşedintelui în duminică după-amiază a fost Suceviţa. Sâmbătă, şeful statului împreună cu soţia sa au fost la Moldoviţa şi la Voroneţ.

Preşedintele Traian Băsescu si soţia sa, Maria, au fost duminică dimineaţă şi la Suceava. Şeful statului i-a vizitat pe socrii săi, care locuiesc în cartierul sucevean Burdujeni. Vizita a durât aproximativ 40 de minute. La intrarea în locuinţa socrilor, Băsescu a precizat că este o simplă vizită şi că nu şi-a mai vizitat socrii de aproape un an. Şeful statului a refuzat să facă vreo declaraţie politică.

Pe de altă parte, sâmbătă seara, preşedintele ţării s-a întâlnit, la hotelul unde este cazat în Gura Humorului, cu preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur. Flutur a declarat că nu a discutat cu preşedintele Traian Băsescu probleme politice. Însă, acesta a adăugat că este normal să-l salute pe preşedintele României care a venit la el în oraş. Gheorghe Flutur este senator de Suceava

Antena 3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close