Antena 3 CNN Actualitate Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă, din cauza unei avarii

Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă, din cauza unei avarii

Zeci de mii de bucureșteni vor rămâne iar fără apă caldă, din cauza unei avarii. De la începutul lunii abia dacă primesc apă caldă o oră pe zi iar în alte zile, aceasta lipsește complet.

Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă, din cauza unei avarii
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    28 Mai 2021   •   11:37

Mai mulți bucureșteni din sectorul 5 al Capitalei se plâng de faptul că temperatura apei este de aproximativ 23 de grade Celsius și nu se încălzește nici dacă apa este lăsată să curgă.

Problema ar fi apărut în urmă cu o săptămână și nici până acum nu a fost remediată.

Mii de bucureșteni din sectoarele 5 și 6 nu au apă caldă deloc, iar autoritățile au anunțat că abia în noaptea de sâmbătă spre duminică va fi rezolvată această problemă.

”Este vorba de o avarie în rețeaua primară care este în curs de remediere. Avem comunicat termenul de 29 mai până la ora 24:00, estimativ, până se va... E o avarie mare care afectează o zonă întinsă din Sectorul 5. Afectează zone foarte întinse: Șoseaua Alexandriei, Topliceanu, Modoran Ene, Mărgeanului. V-am dat ca exemple, dar sunt foarte multe. Se întinde până pe Calea Ferentari”, au anunțat autoritățile, potrivit Digi24.

Avarii în toate cele 6 sectoare ale Bucureștiului

Termoenergetica a anunțat, vineri dimineață, că are mai multe probleme de furnizare a apei calde în 5 din cele 6 sectoare ale Bucureștiului.

Între timp, problema a ajuns și în sectorul 1 al Bucureștiului. 

Mulți dintre bucureșteni au fost nevoiți să revină la vechile obiceiuri de pe vremea comunismului și și-au încălzit apă la aragaz pentru a reuși să își facă un duș.

Reprezentanții Electrocentrale București au declarat că situația este critică în ceea ce privește alimentarea Capitalei cu apă caldă. Aceștia au precizat că este nevoie de investiții pentru remedierea problemelor.

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 216 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din București. Sistemul de transport al energiei termice din București are 211,94 km de conducte, echivalentul a 105,97 km de sistem de transport. Acest sistem va fi înlocuit pentru a remedia problema actuală a pierderii a aproximativ 28% din căldură între sursă și consumator.

×
Subiecte în articol: București apă caldă avarii
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close