Antena 3 CNN Be EU CE a aprobat o investiție de 216 milioane euro pentru modernizarea sistemului transport al energiei termice din București

CE a aprobat o investiție de 216 milioane euro pentru modernizarea sistemului transport al energiei termice din București

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 216 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din București.

CE a aprobat o investiție de 216 milioane euro pentru modernizarea sistemului transport al energiei termice din București
Sursa foto: Agerpres
de Andreea Ştefan    |    27 Mai 2021   •   14:29

„Această investiție a UE în modernizarea unei infrastructuri esențiale pentru capitala României este un bun exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătățire a vieții de zi cu zi a cetățenilor, cât şi cele ale Pactului verde și în materie de schimbări climatice”, a declarat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme.

Sistemul de transport al energiei termice din București este unul dintre cele mai mari din lume. Acesta furnizează căldură și apă caldă pentru peste 1,2 milioane de bucureșteni.

Sistemul de transport al energiei termice din București are 211,94 km de conducte, echivalentul a 105,97 km de sistem de transport. Acest sistem va fi înlocuit pentru a remedia problema actuală a pierderii a aproximativ 28% din căldură între sursă și consumator.

Mai mult decât atât, va fi instalat și un nou sistem de detectare a scurgerilor.

Prin acest proiect, sistemul de transport al energiei termice va fi durabil și accesibil ca preț, sporind eficiența energetică a rețelei pentru o mai bună calitate a vieții locuitorilor și a aerului datorită unei reduceri substanțiale a gazelor care urmează să fie arse.

×
Subiecte în articol: be EU energie termica
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close