Antena 3 CNN Actualitate Bucureştenii pot închiria gratuit biciclete în parcurile Herăstrău şi Kiseleff

Bucureştenii pot închiria gratuit biciclete în parcurile Herăstrău şi Kiseleff

Bucureştenii pot închiria gratuit biciclete în parcurile Herăstrău şi Kiseleff
Sursa foto: biciclete
09 Apr 2010   •   19:40

Centrele de închiriere gratuită a bicicletelor în cadrul proiectului "La Pedale" vor fi redeschise, sâmbătă, proiectul fiind reluat după ce anul trecut bicicletele au fost folosite de peste 23.000 de cetăţeni, potrivit Mediafax.

Primăria Sectorului 1 şi Asociaţia Green Revolution vor redeschide, sâmbătă, în parcurile Herăstrău şi Kiseleff, centrele de închiriere gratuită a bicicletelor în cadrul proiectului "La Pedale", se arată într-un comunicat de vineri, al Primăriei sectorului 1.

Bucureştenii vor fi aşteptaţi de 250 de biciclete, proiectul "La Pedale" fiind suplimentat cu o sută de biciclete faţă de anul trecut, în prezent acestea fiind grupate pe trei categorii, pentru adulţi, adolescenţi şi copii.

Pe baza unui buletin de identitate, un adult va putea primi trei biciclete, perioada maximă de închiriere fiind de două ore. Cetăţenii care vor dori să facă o plimbare trebuie să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcţionare.

"Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi - de ce nu? - eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa", susţine primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Proiectul "La Pedale" se va desfăşura între 10 aprilie şi 31 octombrie, programul centrelor de închiriere fiind de luni până vineri, între orele 12.00 -19.00, iar sâmbăta şi duminică, între orele 10.00 - 20.00.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: biciclete primarie parcuri Herastrau
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close