Antena 3 CNN Actualitate Bucureştenii riscă să rămână fără căldură şi apă caldă în mijlocul iernii

Bucureştenii riscă să rămână fără căldură şi apă caldă în mijlocul iernii

Bucureştenii riscă să rămână fără căldură şi apă caldă în mijlocul iernii
21 Noi 2008   •   08:15

Producătorul de energie electrică şi termică al Capitalei, Electrocentrale Bucureşti ar putea rămâne chiar de săptămâna aceasta fără gazele naturale din import, din cauza datoriilor, în valoare de câteva zeci de milioane de dolari pe care le are la furnizorul de gaz. Acesta a avertizat că este forţat să oprească alimentarea dacă suma restantă nu va fi plătită. Compania susţine că a informat autorităţile din România asupra pericolului stopării livrărilor de gaze, dar pentru moment nu se întrevede nici o soluţie pentru rezolvarea problemei.
?S-a ajuns aici deoarece cele două agenţii de termoficare au acumulat datorii foarte mari faţă de societatea noastră. Probabilitatea este de 99 la sută, dacă până în data de 28 noiembrie nu plătim cel puţin 60% din această datorie?, a declarat Irina Duică, directorul comercial al ELCEN.
Aceeaşi problemă se înregistrează şi la Constanţa. Conducerea Electrocentrale Bucureşti susţine că RADET ar trebui să găsească soluţii împreună cu primăriile celor două oraşe, pentru a plăti o parte din datorie. Totuşi, bucureştenii sunt asiguraţi că energia termică va ajunge în casele lor.
Elcen Bucureşti asigură căldură şi apă caldă menajeră pentru aproape 600.000 de locuinţe din Capitală.
Antena 3

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close