Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul s-ar putea transforma în moloz în cazul unui cutremur. Câte clădiri rămân în picioare la un seism de peste 7 grade?

Bucureştiul s-ar putea transforma în moloz în cazul unui cutremur. Câte clădiri rămân în picioare la un seism de peste 7 grade?

Bucureştiul s-ar putea transforma în moloz în cazul unui cutremur. Câte clădiri rămân în picioare la un seism de peste 7 grade?
de S.T.    |    19 Oct 2013   •   20:50

Clădirile în care ar trebui să ne găsim salvarea la cutremur ar putea cădea primele la un seism puternic.

Foarte multe blocuri din Bucureşti, nu doar cele de pe listele oficiale, sunt în pericol.

Specialiştii în construcţii ne atrag atenţia că un cutremur cu o magnitudine de peste 7 grade ar pune la pământ aproape toate clădirile de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Structura lor de rezistenţă este poate cea mai şubredă din toată Capitala.

Sunt 490 de clădiri în Bucureşti deja încadrate în clasa I de risc seismic, iar 6.000 de oameni locuiesc în ele. Alte 2.000 de imobile prezintă risc la o primă privire şi aşteaptă să fie expertizate.

Există spitale şi şcoli care s-ar transforma în praf şi pulbere dacă se clatină zdravăn pământul. 97 de şcoli din Capitală sunt încadrate în rândul clădirilor cu risc seismic ridicat.

Zonele Capitalei cu cel mai ridicat grad de risc seismic sunt Piaţa Romană, Piaţa Unirii şi Tineretului. Oficial, cele mai sigure zone sunt în sudul Capitalei.


Foto: INTACT Images

Este România pregătită în cazul producerii unui seism puternic? Câte clădiri rămân în picioare la un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter?

Mircea Radulian, directorul Institutului Naţional pentru Fizică a Pământului, Radu Văcăreanu, rector al Facultăţii de Construcţii, şi Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Cercetare, au fost invitaţii emisiunii "Ediţia de Weekend".

Aceştia au vorbit despre consecinţele producerii unui cutremur puternic în România.

Citeşte şi:

Românii, ţinuţi în întuneric în privinţa cutremurelor. Aplicaţia pentru iPhone care avertizează asupra seismelor ar putea dispărea

România nu e străină de activităţile seismice puternice. Iată istoria cutremurelor din ultimii 900 de ani

Click AICI pentru înregistrarea integrală a emisiunii.

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close