Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul, un oraş periculos pentru urechi

Bucureştiul, un oraş periculos pentru urechi

Bucureştenii sunt cam tari de urechi. Altfel n-ar suporta 80 de decibeli, intensitatea sonoră înregistrată pe unele străzi. Nivelul este peste cel acceptabil pentru sănătatea timpanelor noastre. Care sunt zonele de evitat, am aflat după experimentul făcut de Antena 1 şi Garda de Mediu.

Bucureştiul, un oraş periculos pentru urechi
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2007   •   09:09

Pe Bulevardul Gheorghe Magheru, în zona Teatrului Nottara, nivelul de zgomot se ridică, în cursul zilei, la o medie de 76 decibeli. Pe bulevardul Ghencea, valorile sunt curpinse între 71 şi 81 decibeli, cu o medie de 75 de decibeli. În zona Nicolae Titulescu - Calea Griviţei, experţii au măsurat, între 66-76 decibeli, medie zilnică fiind de 72 decibeli, în timp ce în zona Dristor - Camil Ressu, sunt înregistraţi zilnic între 64 şi 74 decibeli.

Cea mai "liniştită" zonă a oraşului, dacă se poate spune aşa, este cartierul Drumul Taberei, unde se înregistrează o valoare medie de 53 de decibeli.

Specialiştii spun că zgomotul ar fi mai mic dacă bucureştenii ar renunţa la maşina proprie în favoarea transportului public. Potrivit legii, limita maximă admisă de zgomot este de 50 de decibeli ziua şi 35 decibeli noaptea. Capitala a depăşit însă şi limita admisă de europeni - de 60 de decibeli.

×
Subiecte în articol: Garda de mediu
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close