Antena 3 CNN Actualitate Bulgarii, chinezii şi moldovenii iau locul românilor la muncă în Spania

Bulgarii, chinezii şi moldovenii iau locul românilor la muncă în Spania

Bulgarii, chinezii şi moldovenii iau locul românilor la muncă în Spania
Sursa foto: Foto: superstock.co.uk
09 Aug 2011   •   19:43

Bulgarii, chinezii şi moldovenii vor merge la muncă în Spania în locul românilor. Firmele de recrutare din ţară vor trimite cetăţeni străini în peninsulă pentru a acoperi numărul mare de cereri ale angajatorilor spanioli. Acesta este singura soluţie pe care o au firmele de recrutare până când Comisia Europeană se va pronunţa asupra restricţiilor romînilor pe piaţa muncii din Spania.

Restricţiile guvernului spaniol au blocat angajările într-un moment în care există un serios deficit de muncă în agricultură şi construcţii, domenii în care românii excelau. Acum locul lor va fi luat de cetăţeni străini.

Angajatorii spanioli ar solicita forţă de muncă autentic românească, doar că noile proceduri aduse de restrcţii sunt extrem de neclare.

Confuzia este cu atât mai mare cu cât la Camera de muncă încă se eliberează numere MIE pentru români, ceea ce înseamnă ca sistemul le permite accesul acestora pe piaţa muncii din Spania, cel puţin în acte.

Ministrul Muncii spune că Guvernul spaniol loveşte în imigranţii care sunt majoritari în peninsulă pentru a reduce rata şomajului.

În prezent din cei un milion de români care trăiesc în Spania, 300.000 au contracte de muncă, 200.000 sunt şomeri şi restul sunt liberi profesionişti.

 



×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close