Antena 3 CNN Actualitate Bulinele roşii revin pe blocurile din Capitală

Bulinele roşii revin pe blocurile din Capitală

Bulinele roşii revin pe blocurile din Capitală
31 Mai 2007   •   09:20

În Bucureşti, au reapărut bulinele pe clădirile cu risc seismic ridicat. Iniţiativa a fost însă primită cu indignare de locatari, care au reclamat faptul că prezenţa acestui semn scade preţul apartamentelor. Pentru început, doar câteva imobile din centrul oraşului au fost însemnate, dar autorităţile promit că în două săptămâni toate clădirile periculoase vor fi marcate.

Edilii sectorului 2 au început acţiunea de montare a bulinelor în zona Pieţei Iancului. Pe trei clădiri de pe strada Pictor Ion Andreescu se poate citi avertismentul: ?Clădire expertizată tehnic încadrată în clasa I de risc seismic?. Locuitori i-au luat la rost pe angajaţii primăriei, nemulţumiţi că bulinele de risc seismic vor duce la scăderea preţurilor la clădirile marcate.

În Capitală există 354 de clădiri cu risc seismic, între care 125 de imobile s-ar putea prăbuşi în cazul unui cutremur de minimum 6 grade pe scara Richter. Guvernul a cerut instalarea acestor marcaje încă din iarnă, însă primăria generală şi cele de sector şi-au pasat responsabilitatea, până când Ministerul Lucrărilor Publice a ameninţat cu amenzi de până la 15.000 de lei.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close