Antena 3 CNN Actualitate Bunuri în valoare de sute de milioane de euro zac în depozitele de obiecte confiscate ale Poliţiei (VIDEO)

Bunuri în valoare de sute de milioane de euro zac în depozitele de obiecte confiscate ale Poliţiei (VIDEO)

Bunuri în valoare de sute de milioane de euro zac în depozitele de obiecte confiscate ale Poliţiei (VIDEO)
Sursa foto: Bunuri confiscate
01 Aug 2009   •   20:46

Poliţia Română are în depozite bunuri de câteva sute de milioane de euro. Printre obiectele confiscate se găsesc maşini, bijuterii, aparatură electronică, tone de alcool şi milioane de pachete de ţigări. Toate acestea au fost confiscate numai în ultimul an de oamenii legii. Poliţiştii nu pot însă valorifica nimic până când instanţa nu dă o decizie definitivă.

Fiecare bun înseamnă de fapt un dosar penal. Multe dintre obiecte au fost confiscate la frontieră, altele în timpul unor razii. Toate sunt considerate probe. Chiar şi maşinile de lux.

În 2008 şi în 2009 poliţiştii au confiscat maşini, bijuterii, ţigări şi aparatură electronică în valoare de aproape 300 de milioane de euro. Statul român nu poate să valorifice însă niciunul dintre aceste bunuri. Acestea "intră în proprietatea statului doar în momentul în care instanţa de judecată se pronunţă definitiv asupra cauzei în care sunt parte, astfel încât de multe ori trec foarte mulţi ani până când acestea părăsesc camera de corpuri delicte a poliţiei", explică inspectorul Raluca Săucan, purtător de cuvânt al Inspectoratului General de Poliţie.

"De multe ori, în momentul în care s-a pronunţat deja o hotărâre definitivă şi irevocabilă, aceste bunuri pot să fie deteriorate", a adăugat ea.

Tigările de contrabandă sunt distruse, iar bijuteriile şi alcoolul se pot valorifica. Sunt foarte rare cazurile în care poliţia are şi ceva de câştigat de pe urma produselor sechestrate. Costurile depozitării lor este de cele mai multe ori mai mare decât valorea obiectelor.



Observator

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close