Antena 3 Actualitate Bustul lui Nicolae Titulescu, dezvelit în galeria din Parlamentul European

Bustul lui Nicolae Titulescu, dezvelit în galeria din Parlamentul European

04 Dec 2013   •   09:19

Parlamentul European a primit din partea Fundaţiei Europene Titulescu şi din partea europarlamentarilor români un bust în bronz care îl reprezintă pe Nicolae Titulescu.

Astfel, sculptura, care îi aparţine artistului Doru Drăguşin, va fi de acum înainte în galeria de personalităţi din clădirea Parlamentului European.

"Colecţia românescă constă din 18 piese, care au ajuns în patromoniul Parlamentului European în 2011. Acestea oferă o perspectivă asupra artei româneşti contemporane. Contribuie de asemenea la bogăţia şi diversitatea cuturală a colecţiei Parlamentului European", a afirmat JIM HIGGINS, Chestorul Parlamentului European.

"România şi diplomaţii săi au luptat, acum 100 de ani, pentru valorile europene. Nicolae Titulescu, şi nu doar el, a dovedit că luptăm pentru o Europă unită, o uniune solidară, cu mult înainte de proiectul Uniunii Europene", a spus europarlamentarul Cătălin Ivan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close