Antena 3 CNN Actualitate Butoaie folosite pentru stocarea deşeurilor periculoase, descoperite în apropierea unor ferme din Galaţi

Butoaie folosite pentru stocarea deşeurilor periculoase, descoperite în apropierea unor ferme din Galaţi

Butoaie folosite pentru stocarea deşeurilor periculoase, descoperite în apropierea unor ferme din Galaţi
Sursa foto: Butoi
30 Ian 2009   •   23:06

Sute de butoaie, care au conţinut tone de deşeuri industriale periculoase au fost descoperite îngropate în apropiere de două ferme din judeţul Galaţi. La operaţiune au luat parte poliţiştii de la secţia Fraude, procurori din Galaţi, dar şi comisari de la Garda de Mediu. Autorităţile susţin că răspunzătoare pentru depozitarea butoaielor este o firmă care se pare că "a uitat" să transporte deşeurile pentru a fi distruse. Firma riscă acum o amendă de un miliard de lei, dar şi un dosar penal.
Comisarii Gărzii de Mediu susţin că aveau informaţii despre aceste ilegalităţi care pun mediul în pericol încă din toamna anului 2008. Cele două puncte de lucru, respectiv ferma de la Munteni şi cea de la Ghidigeni, aparţin unei firme care avea autorizaţie de mediu pentru depozitarea deşeurilor doar pentru prima dintre ele. Mai mult decât atât, firma se obliga ca, după colectare, să le asigure transportul la o fabrică din Medgidia, specializată în neutralizarea lor. Autorităţile au găsit, depozitate la Ghidigeni, zeci de butoaie cu deşeuri.
Poliţiştii au trimis la Bucureşti pentru analize probe de sol din locaţiile cercetate, urmând să se stabilească şi cât de mult au fost poluate terenul şi pânzele freatice unde s-au găsit deşeuri extrem de toxice pentru mediu.
Firma riscă acum să plătească o amendă de aproximativ 100 de mii de lei şi nu va mai avea autorizaţie de mediu pentru depozitarea acestor deşeuri. În plus, tot pe banii firmei se vor mai excava încă 200 de metri de teren, acolo unde se presupune că există alte tone de deşeuri.
Antena 3

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close