Antena 3 CNN Actualitate Buzău. A stat la morgă doi ani de zile, pentru că i s-au pierdut actele după ce a murit

Buzău. A stat la morgă doi ani de zile, pentru că i s-au pierdut actele după ce a murit

Buzău. A stat la morgă doi ani de zile, pentru că i s-au pierdut actele după ce a murit
Sursa foto: morga
27 Ian 2009   •   18:23

Caz incredibil la Buzău: un barbat a zăcut mort în frigiderul secţiei de medicină legală timp de doi ani, din cauza ca cineva a uitat să-i completeze datele de identificare. Bărbatul a murit în spitalul judeţean, dar în drum spre morgă se pare că i s-au pierdut actele. Rudele bărbatului au aflat abia astăzi şi l-au luat să-l îngroape creştineşte. Conducerea spitalului recunoaşte că este vorba de neglijenţă în serviciu şi a declanşat o anchetă care va stabili cine se face vinovat de această eroare.
Ruptura între bărbat şi familia lui s-a produs în urmă cu 30 de ani, când a divorţat de soţie. De atunci, bărbatul s-a mutat singur în Pogoanele.
În urmă cu 2 ani, bătrânului i s-a făcut rău, iar vecinii au chemat salvarea. Acesta a fost internat la spitalul Judeţean, unde însă a decedat la scurt timp, din cauza unei hemoragii interne. Deşi în perioada spitalizării omul a avut fişă medicală, dar şi actele asupra sa, după ce a murit, acestea s-au pierdut.
Potrivit procedurii, orice persoană decedată este etichetată cu numele şi numărul fişei medicale. Însă nu la fel s-a întâmplat şi în cazul bărbatului, astfel că rudele l-au găsit abia după 2 ani în morga spitalului judeţean. Noua conducerea a spitalului judeţean încearcă să facă lumină în acest caz.
O anchetă a fost deja demarată în acest caz şi urmează să se stabilească cine se face vinovat de o asemenea eroare: asistenta de la secţia de terapie intensivă, unde a fost internat bărbatul, sau asistentul de la morgă, care nu a solicitat fişa medicală a decedatului.
Antena 3

×
Subiecte în articol: morga
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close