Antena 3 CNN Actualitate Scandal în Parlament. "Mințiți, domnule ministru!" | "Domnu' deputat, eu nu mint. Mă lăsați să-mi termin speech-ul?"

Scandal în Parlament. "Mințiți, domnule ministru!" | "Domnu' deputat, eu nu mint. Mă lăsați să-mi termin speech-ul?"

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu (PSD), a dat explicații, astăzi, în plenul Camerei Deputaților, despre dobânzile foarte mari la care se împrumută România, dar și despre măsurile pe care le ia România în fața valului uriaș de scumpiri.

Scandal în Parlament. "Mințiți, domnule ministru!" | "Domnu' deputat, eu nu mint. Mă lăsați să-mi termin speech-ul?"
Sursa foto: Facebook/ Adrian Câciu
de Gabriel Dano    |    30 Mai 2022   •   17:56

Adrian Câciu a afirmat că a moștenit „deficite imense” de la fosta guvernare PNL-USR-UDMR.

„Am preluat o situație foarte complicată, nu aș vrea să mă refer la ipocrizia celor dinainte, dar situația complicată inseamnă moștenire, deficite imense, datorie publică crescută, o inflație care s-a triplat într-un singur an în 2021 când era și USR la guvernare, dobânzi care s-au dublat într-un an tot, în 2021", a spus Câciu.

Ministrul Finanțelor a adăugat apoi că măsurile luate de actuala coaliție se văd deja.

"Criza prețurilor la energie o cunoașteți cu toții, gestionarea acestei situații cu privire la oferta diminuată de energie, conflictul din Ucraina care a generat șocuri pe lanțurile de aprovizionare cu combustibili, toate aceste elemente au condus guvernul în a lua măsuri adaptive, dinamice pentru a sprijini economia României.

Efectul îl vedeți în creșterea economică pe trimestrul I. Creșterea economică nu se face din birou și nu a făcut-o nici Guvernul. A făcut-o parteneriatul dintre Guvern și mediul de afaceri și le mulțumesc antreprenorilor pentru faptul că au înțeles că suntem solidari cu aceștia și că încercăm să sprijinim cu stimuli economici concreți, cu bani în economie. Acest lucru s-a întâmplat în trimestrul I, se întâmplă și în continuare.

Evident, acest pachet de sprijin cu care am venit necesită o presiune pe deficit, de aceea Guvernul a și luat măsura să diminueze cheltuielile bugetare cu minim 10%", a spus Câciu.

A fost momentul în care ministrul a fost acuzat din sală că minte. Adrian Câciu a dat imediat replica:

"Domnu' deputat, eu nu mint. Niciodată! Am un mare defect... Dvs. vreți poate să manipulați! Mă lăsați sa-mi termin speech-ul?", a spus ministrul, care a fost apoi îndemnat să nu mai dialogheze cu sala de plen.

 

×
Subiecte în articol: Adrian Câciu
Parteneri
Noi detalii despre DJ Lalla, tânăra moartă la Mamaia
x close