Antena 3 Actualitate Călin Popescu Tăriceanu desființează starea de alertă: ”Poți să faci o mulțime de lucruri cu poporul tău dacă nu îl tratezi ca pe un potențial infractor și nu îi latri ordine stupide!”

Călin Popescu Tăriceanu desființează starea de alertă: ”Poți să faci o mulțime de lucruri cu poporul tău dacă nu îl tratezi ca pe un potențial infractor și nu îi latri ordine stupide!”

de Cristina Tudorache    |    15 Iul 2020   •   17:50
Călin Popescu Tăriceanu desființează starea de alertă: ”Poți să faci o mulțime de lucruri cu poporul tău dacă nu îl tratezi ca pe un potențial infractor și nu îi latri ordine stupide!”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, avertizează că actuala guvernare încalcă principiile democrației. Tăriceanu susține că ”guvernarea Iohannis-Orban preferă să distrugă decât să testeze și, în general, preferă să calce în picioare drepturi și libertăți decât să prevină.” Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, fără să anunțe alte restricții.

Călin Popescu Tăriceanu avertizează că actualul guvern periclitează democrația României: ”Cu fiecare zi în care Orban rămâne la butoanele guvernării democrația din România se mai stinge câte puțin!”

Liderul ALDE desființează starea de alertă care a fost prelungită astăzi de către Klaus Iohannis: ”După legea care permite politrucilor de la Direcția de Sănătate Publică să interneze oameni cu forța și să le confiște bunurile, astăzi Guvernarea Iohannis-Orban a decis, cu de la sine putere, prelungirea stării de alertă în TOATĂ țara cu încă 30 de zile.

Sigur, pentru ei e mai simplu să distrugă economia decât să testeze, așa cum au promis, la nivel național și să impună stări excepționale acolo unde situația epidemiologică o cere. E mai simplu să interneze oamenii cu forța decât să testeze la frontiere pe toți cei care intră în România și să ia măsuri de izolare. Și în general pentru ei e mai simplu să calce în picioare drepturi și libertăți decât să prevină.”

Călin Popescu Tăriceanu acuză Guvernul de minciună

”Este o minciună afirmația lor că nu există altă cale decât cea a stării de alertă la nivel național. Există posibilitatea instituirii unor măsuri excepționale doar în localitățile sau județele care pot deveni focar de infecție. Dar pentru asta trebuie să testezi consistent și cu cap și nu manipulator așa cum o fac acum.”, a scris Tăriceanu pe pagina sa.

”Poți să faci o mulțime de lucruri cu poporul tău dacă nu îl tratezi ca pe un potențial infractor și nu îi latri ordine stupide în miez de noapte!”

”Există posibilitatea să faci un apel la români să poarte măști în spații închise, dar pentru asta trebuie să le dai măștile pe care le-ai promis și pe care legea te obligă. Există posibilitatea să le ceri oamenilor să păstreze distanțarea fizică și nu socială, cum greșit le spuneți, dacă ei ar vedea că și voi o respectați. Există posibilitatea să faci o mulțime de lucruri constructive cu poporul tău atunci când nu îl tratezi ca pe un potențial infractor și nu îi latri ordine stupide în miez de noapte!”, a mai susținut Tăriceanu.

Declarația vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close