Antena 3 CNN Actualitate Nouă campanie de recrutare de voluntari în Armata Română. Despre ce salarii este vorba

Nouă campanie de recrutare de voluntari în Armata Română. Despre ce salarii este vorba

Ministerul Apărării Naţionale vrea ca în următorii trei ani să recruteze 10.000 de voluntari. Dintre aceștia, o parte se vor instrui și vor activa ca rezervişti voluntari pe bază de contract.

Nouă campanie de recrutare de voluntari în Armata Română. Despre ce salarii este vorba
Sursa foto: Facebook/ MApN
de Gabriel Dano    |    31 Mar 2022   •   21:34

Dacă noua lege va fi adoptată, restul vor fi militari voluntari în termen, dar cu toţii vor primi bani din partea statului.

„O armată profesionistă are nevoie nu neapărat de carne de tun, ci are nevoie de specialişti, de experţi, de oameni care pot să dezvolte operativ mai complicat, cu armament mai complicat, cu tehnologie mult mai complicată”, a declarat ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, potrivit stirileprotv.ro.

Peste 400 de civili, care nu au făcut în viaţa lor instrucţie, sau militari cu experienţă, vor intra de săptămâna viitoare în programul de instrucţie dedicat rezerviştilor voluntari. Și pentru a fi mai convingătoare, Armata a pregătit salarii care să-i motiveze pe rezervişti. Aceștia vor primi îndemnizaţia unui militar profesionist.

Este vorba de 1.800 de lei pentru soldați. Și tot pentru ei, pentru restul perioadei, când stau acasă şi pot merge la serviciu, Armata le oferă lunar 30 la sută din solda de grad şi funcţie, adică puţin peste 500 de lei.

Vasile Dîncu aafirmă că în prezent ar fi vorba despre aproximativ 10.000 de voluntari. Ministerul Apărării lucrează la o lege de introducere a serviciului militar pe bază de voluntariat care îi va viza pe tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani care vor putea alege stagii de instrucţie de patru luni.

La final, vor primii contravaloarea a trei salarii medii brute şi vor intra în rezerva operaţională a armatei pregătită pentru înrolare în caz de mobilizare sau război.

×
Subiecte în articol: Armata Română
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close