Căncescu fentează statul. Declaraţiile de avere ale şefului CJ Braşov nu conţin toţi banii câştigaţi de baronul local

de M.Z.    |    21 Mar 2013   •   23:04

Declaraţia de avere a lui Aristotel Căncescu, cel mai bogat baron local, nu se potriveste cu declaraţia soţiei sale. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov susţine că a primit în 2010 aproape 67.000 de la stat. Soţia lui declară însă o sumă mult mai mare, de peste 100.000 de lei.

Oricum, sumele obţinute din salarii sunt nesemnificative pe lângă averea declarată a cuplului, de 4,3 milioane de euro.

În declaraţia de avere din 2011, Aristotel Căncescu a uitat să treacă sumele încasate din dividende de la firma SC Canaris SRL, pe care o deţine în totalitate. Din situaţia firmei, prezentată de Administraţia Finanţelor Publice Braşov,  firma lui Căncescu a plătit, în 2011, impozit pe dividende în valoare de aproape 6.500 lei, adică 10% din valoarea dividendelor achitate. De aici rezultă faptul că Aristotel Căncescu a încasat suma de aproape 65.000 de lei din dividende, sumă pe care nu a trecut-o în declaraţia de avere.

Omiterea acestor sume este însă o practică mai veche a baronului local de Braşov. În niciuna dintre declaraţiile sale de avere date de-a lungul anilor, dobânzile încasate la depozitele bancare nu sunt trecute. Iar dacă ţinem cont că cele 4,3 milioane de euro obţinute din vânzarea licenţelor Radio-TV pentru care s-a ales cu un dosar la DNA, care zace de şase ani în faza întocmirii actelor premergătoare.

Tot în declaraţia de avere, Aristotel Căncescu a omis colecţiile de artă şi cele de aparatură foto-video, care depăşesc 5.000 de euro şi care, conform legii, ar fi trebuit declarate.
 
În anul 2000, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov şi-a construit în mijlocul Braşovului o casă cu o suprafaţă de 360 de metri pătraţi. Numai că terenul intravilan pe care şi-a construit casa l-a cumpărat, conform declaraţiei de avere, abia în 2006.

Aristotel Căncescu nu a putut fi contactat telefonic pentru a-şi spune punctul de vedere în legătură cu neregulile din declaraţia sa de avere.ExitPOLL
Parteneri
x close