Antena 3 CNN Actualitate Căncescu fentează statul. Declaraţiile de avere ale şefului CJ Braşov nu conţin toţi banii câştigaţi de baronul local

Căncescu fentează statul. Declaraţiile de avere ale şefului CJ Braşov nu conţin toţi banii câştigaţi de baronul local

Căncescu fentează statul. Declaraţiile de avere ale şefului CJ Braşov nu conţin toţi banii câştigaţi de baronul local
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Mar 2013   •   23:04

Declaraţia de avere a lui Aristotel Căncescu, cel mai bogat baron local, nu se potriveste cu declaraţia soţiei sale. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov susţine că a primit în 2010 aproape 67.000 de la stat. Soţia lui declară însă o sumă mult mai mare, de peste 100.000 de lei.

Oricum, sumele obţinute din salarii sunt nesemnificative pe lângă averea declarată a cuplului, de 4,3 milioane de euro.

În declaraţia de avere din 2011, Aristotel Căncescu a uitat să treacă sumele încasate din dividende de la firma SC Canaris SRL, pe care o deţine în totalitate. Din situaţia firmei, prezentată de Administraţia Finanţelor Publice Braşov,  firma lui Căncescu a plătit, în 2011, impozit pe dividende în valoare de aproape 6.500 lei, adică 10% din valoarea dividendelor achitate. De aici rezultă faptul că Aristotel Căncescu a încasat suma de aproape 65.000 de lei din dividende, sumă pe care nu a trecut-o în declaraţia de avere.

Omiterea acestor sume este însă o practică mai veche a baronului local de Braşov. În niciuna dintre declaraţiile sale de avere date de-a lungul anilor, dobânzile încasate la depozitele bancare nu sunt trecute. Iar dacă ţinem cont că cele 4,3 milioane de euro obţinute din vânzarea licenţelor Radio-TV pentru care s-a ales cu un dosar la DNA, care zace de şase ani în faza întocmirii actelor premergătoare.

Tot în declaraţia de avere, Aristotel Căncescu a omis colecţiile de artă şi cele de aparatură foto-video, care depăşesc 5.000 de euro şi care, conform legii, ar fi trebuit declarate.
 
În anul 2000, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov şi-a construit în mijlocul Braşovului o casă cu o suprafaţă de 360 de metri pătraţi. Numai că terenul intravilan pe care şi-a construit casa l-a cumpărat, conform declaraţiei de avere, abia în 2006.

Aristotel Căncescu nu a putut fi contactat telefonic pentru a-şi spune punctul de vedere în legătură cu neregulile din declaraţia sa de avere.



×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close