Antena 3 CNN Actualitate Când se măresc pensiile cu 40%. Răspunsul ferm al lui Marcel Ciolacu

Când se măresc pensiile cu 40%. Răspunsul ferm al lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a explicat, la Sinteza zilei, când se măresc pensiile cu 40%, așa cum a decis Parlamentul. Liderul PSD a declarat anterior că banii necesari acestei majorări există, iar ministrul finanțelor, Florin Cîțu este un "mincinos ordinar".

Când se măresc pensiile cu 40%. Răspunsul ferm al lui Marcel Ciolacu
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    22 Sep 2020   •   22:10

"Odată cu promulgarea legii care a trecut astăzi prin Parlament. Orice ordonanță de urgență vine în Parlament să devină lege, a devenit lege, merge la promulgare. Dacă nu o atacă Partidul Național Liberal... PSD-ul e minoritar în Parlament. Astăzi au votat membri de la toate grupurile parlamentare, în afară de USR și PNL:

În rest, din fiecare grup, și de la minorități, și de la UDMR. Cum poți să vii cu acuze? Oameni buni, este o lege, trebuie respectată în România. Legea de bazăn este promulgată de Klaus Iohannis", a spus Marcel Ciolacu, la Sinteza Zilei.

"Până acum nu mi-a fost dat să aud un mincinos mai ordinar ca ministrul Cîțu. În primul rând, nu s-au mărit pensiile, ci s-au micșorat cu 26%. Cum adică să dea banii înapoi? Tu ataci la CCR - dacă CCR-ul constată că e neconstituțional, rămâne ordonanța în vigoare. Despre ce vorbim aici?

E un mincinos și încearcă să atragă din nou electoral și să mintă pensionarii. (...) Dacă îmi poate demonstra mie Cîțu cum trăiește el sau familia lui, părinții lui, din acești bani atunci eu o să rog colegii mei să facem alt vot în cameră. Noi avem de-a face de 7 luni de o manipulare și de niște minciuni", a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat unde există banii necesari pentru majorarea pensiilor cu 40%, Marcel Ciolacu a răspuns:

"Din fondul de rezervă al prim-ministrului pe care l-a folosit până acum electoral să cumpere parlamentari și primari. Vă dau un singur exemplu: primarii de la Giurgiu, unde primarii care au plecat de la PSD au primit de zece ori sume mai mari și primarii PSD o treime din resursele bugetare. (...)

Și a doua sursă, este în buget, 'Acțiuni generale ale Ministerului de Finanțe'. Deci, este altă minciună că deficitul va crește - rămâne deficitul prognozat de ei, 8,64%. Au acești bani".

×

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

Dana Budeanu, furioasă pe ministrul Sănătăţii pentru dezastrul din spitale: "Asta este furtul calificat pe sufletele și pe viața noastră"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close