Antena 3 CNN Actualitate Bucureștiul, amenințat de invazia de căpușe din cauza temperaturilor neobișnuite. Recomandările medicilor specialiști

Bucureștiul, amenințat de invazia de căpușe din cauza temperaturilor neobișnuite. Recomandările medicilor specialiști

Sezonul căpușelor a început mai devreme anula acesta. Medicii din București tratează deja primi pacienți și avertizează că anul acesta am putea avea mai multe cazuri de mușcături de căpușe din cauza valului de aer tropical care a traversat țara noastră.

de Cristina Ştefan    |    01 Apr 2024   •   11:05

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie”, ajung într-o gardă, patru sau cinci pacienți din cauza mușcăturilor de căpușe.

Pacienți au început să ajungă și în spitalele de boli infecțioase din cauza acestei situații, fie că vorbim de Institutul Matei Balș sau Victor Babeș.

În aceste condiții, specialiștii atrag atenția că este foarte important să fim atenți atunci când petrecem timp în aer liber, mai ales în zonele cu vegetație, să purtăm haine lungi, iar dacă suntem mușcați de o căpușă, să știți că aceasta trebuie extrasă cu ajutorul unei pensete, în niciun caz aceasta să fie ruptă pentru că apar infecții.

Dacă acea căpușă stă pe corp mai mult de 24 de ore, cel mai probabil veți avea nevoi de un tratament.

De aceea este important să vă adresați medicului de familie sau să ajungeți la spital.

Pe de altă parte, multe cabinete veterinare sunt aglomerate din cauza invaziei de căpușe.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au transmis că au aplicat deja primele tratamente împotriva căpușelor.

Specialiștii atrag atenția că ne-am putea confrunta cu un sezon mai agresiv tocmai pentru că avem parte de temperaturi neobișnuite.

×
Subiecte în articol: muşcătura de căpuşe
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close