Antena 3 CNN Actualitate Caracatiţa CĂRNII STRICATE se întinde în toată ţara. Peste 100 de firme, percheziţionate de procurorii DIICOT. Descoperirile sunt ŞOCANTE

Caracatiţa CĂRNII STRICATE se întinde în toată ţara. Peste 100 de firme, percheziţionate de procurorii DIICOT. Descoperirile sunt ŞOCANTE

Caracatiţa CĂRNII STRICATE se întinde în toată ţara. Peste 100 de firme, percheziţionate de procurorii DIICOT. Descoperirile sunt ŞOCANTE
de O.P.    |    13 Mar 2014   •   05:30

Procurorii DIICOT au continuat controalele toată noaptea, în Capitală şi în opt judeţe, la firmele implicate în scandalul cărnii stricate. Gruparea care a pus pe mesele românilor tone de carne stricată este posibil să fi fost sprijinită de mari producători autohtoni, susţin anchetatorii.  Carnea alterată provenea din ţările UE şi era reprocesată la o firmă din Cluj pentru a nu stârni suspiciuni.

Peste o sută de percheziţii au fost făcute la firme din mai multe oraşe din ţară, 35 de persoane au fost aduse la DIICOT pentru audieri şi 10 dintre ele au fost reţinute.

Membrii reţelei sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Ei au adus statului un prejudiciu de aproximativ 15 milioane de euro.

Suspecţii au fost reţinuţi după ce procurorii DIICOT au audiat peste 80 de persoane bănuite că au legătură cu cele două grupări de evazionişti din industria cărnii.

Suspecţii au fost duşi la sediul DIICOT după un maraton de percheziţii la peste o sută de firme de carne din toată ţara.

Gruparea de evazionişti era foarte bine organizată, spun anchetatorii.

Carnea stricată era reprocesată şi reambalată într-un abator din Cluj. Erau sterse termenul de valabilitate si ţara de provenienţă şi apoi carnea ajungea în vitrinele magazinelor, sub diverse forme.

Clienţii erau atraşi de promoţii, dar şi de promisiunea că produsele de carmangerie sunt proaspete.

Şi în magazinele din Oradea, ar fi ajuns carne stricată, deşi vânzătorii garantează pentru siguranţa produselor.

În total, zeci de firme din 18 judeţe din ţară au fost verificate de procurori.

×
Subiecte în articol: infractiuni spalare de bani scandal carne
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close