Antena 3 Actualitate Care aliaţi NATO ar fi dispuşi să apere România de un atac al Rusiei - SONDAJ

Care aliaţi NATO ar fi dispuşi să apere România de un atac al Rusiei - SONDAJ

de S.T.    |    05 Dec 2019   •   00:04
Care aliaţi NATO ar fi dispuşi să apere România de un atac al Rusiei - SONDAJ
Sursa foto: Foto: pixabay.com

În cazul în care România ar fi atacată de Rusia cei mai mulţi dintre germani şi francezi nu ar fi de acord ca ţările lor să intre într-un război pentru noi.

Concret, 39% dintre germani au dat acest răspuns, 30% au spus că nu sunt decişi, în timp ce aproape 32% au replicat că şi-ar băga pielea în saramură pentru noi. Pentru acest studiu au fost chestionaţi 2034 de cetăţeni germani, arată un studiu internaţional realizat de institutul britanic de cercetare de piaţă şi analiză YouGov.

Aceeaşi opinie este împărtăşită şi de francezi numai că procentele diferă un pic. Mai exact, 33% din francezi spun că nu ar intra în luptă pentru noi, iar 35% sunt indecişi. Doar 32% din ei ar începe un război cu cel care ne-ar ataca. La partea franceză a studiului au participat aproape 1.000 de cetăţeni adulţi. În schimb, atât britanicii cât şi americanii consideră că statele lor ar trebui să intre în război în cazul unei agresiuni împotriva României.

Sursa: adevarul.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close