Antena 3 CNN Actualitate Casa lui Eminescu, ocupată cu păcănele şi haine la mâna a doua

Casa lui Eminescu, ocupată cu păcănele şi haine la mâna a doua

Casa lui Eminescu, ocupată cu păcănele şi haine la mâna a doua
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Feb 2013   •   09:02

Casa din Botoşani în care s-a născut poetul Mihai Eminescu este ocupată cu păcănele şi haine la mâna a doua. În aceste condiţii, nu e de mirare că cei care trec pe lângă locuiţa în care marele poet şi-a petrecut primii ani din viaţă nu au nici cea mai mică idee că acela este un monument istoric.

Pe casă a fost montată o placă memorială, însă nu este suficient pentru a-i convinge pe oameni că acel loc este mai important decât pare. 

Marele poet naţional s-a născut într-o casă din centrul vechi al oraşului Botoşani la parterul căreia se află acum jocuri mecanice şi magazine. Istoricii spun că acel loc are o însemnătate foarte mare şi ar trebui ca autorităţile să facă acolo un muzeu.

"Casele sunt marcate cu un bust al poetului, dar cred că ar trebui mai bine puse în valoare, de la parter care este ocupat de firme până sus unde stau nişte locatari", este de părere Gheorghe Median, istoric şi muzeograf.

Mihai Eminescu a trăit în casa din Botoşani între anii 1850 şi 1853. De atunci, mai multe incendii au distrus zidurile locuinţei, care a fost reconstruită.



×
Subiecte în articol: Mihai Eminescu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close