Antena 3 CNN Actualitate Cascada Modăviţa a îngheţat. Imagini de poveste cu cascada din Munţii Locvei

Cascada Modăviţa a îngheţat. Imagini de poveste cu cascada din Munţii Locvei

Frigul din ultimele zile au transformat o cascadă din sudul Banatului Montan într-o adevarată poveste de gheață. Aflată în inima Munților Locvei, în apropierea satului padina Matei, cascada Modăvița uimește din nou trecătorii și turiștii care ajung în această zonă.

Cascada Modăviţa a îngheţat. Imagini de poveste cu cascada din Munţii Locvei
de Vali Popovici    |    04 Dec 2020   •   15:45

Vara, cascada oferă un tablou minunat cu apa ce se prelinge sau cade pe stâncile acoperite cu mușchi. Spectacolul nu este cu nimic mai prejos nici iarna.

Scurgerea apelor a fost oprită şi încleştată de frigul şi gerul din ultima perioadă. Pe zeci de metri, scurgerile de apă s-au transformat în perdele de gheaţă.

De jur împrejurul cascadei, alte cascade mai mici dau splendoare unui peisaj care rar îţi este dat să vezi. Când gerul este foarte puternic și ține mai multe zile, apa cascadei îngheață și transformă cascada într-o perdea imensă de gheață.

Din postura de spectator al uriașului spectacol al naturii, nu-ți rămâne decât să iei o gură de aer, să te liniștești și să admiri frumusețea locului. Apoi, treci la făcut poze și cauți cele mai frumoase poziții ca să îți uimești prietenii.

La Cascada Modavița se ajunge ușor, din Moldova Nouă spre Pădina Matei sunt vreo 8,4 km pe un drum asfaltat. Se vede din drum, fiind la aproximativ 40 metri de șosea.

Localnicii din zonă, spun că de-a lungul anului, pe aici trec mii de turiști…..cehi. Din păcate, turiștii români nu prea știu de aceste minunății aflate la marginea drumului.

×
Subiecte în articol: Modăviţa Cascada Modăviţa
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close